29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Možda se neki prepoznaju
...__________________E sad je sljedeći moj korak - naći bilo gdje neku odluku ili barem zapis gdje se navodi kako i zašto je Kvarnersko brodogradilište (često i Kvarnerska brodogradilišta) dobilo ime.
Citat: milić - 28.11.2017., 14:18:43...__________________E sad je sljedeći moj korak - naći bilo gdje neku odluku ili barem zapis gdje se navodi kako i zašto je Kvarnersko brodogradilište (često i Kvarnerska brodogradilišta) dobilo ime. Cantieri navali del Carnaro, kao dio Cantieri Riuniti dell'Adriatico (CRDA): 1930.-1966. Danas Fincantieri.
Citat: kobler - 21.12.2017., 00:50:21Citat: milić - 28.11.2017., 14:18:43...__________________E sad je sljedeći moj korak - naći bilo gdje neku odluku ili barem zapis gdje se navodi kako i zašto je Kvarnersko brodogradilište (često i Kvarnerska brodogradilišta) dobilo ime. Cantieri navali del Carnaro, kao dio Cantieri Riuniti dell'Adriatico (CRDA): 1930.-1966. Danas Fincantieri.Hvala dragi Kobleru! I ovo je vrlo značajan podatak za moje istraživanje banalnosti koje se zove Kako je Treći maj dobio ime.Čitam svoj odgovor i ne mogu vjerovati koliko sam nejasan u njemu.. Naime, trebao sam navesti ... kako i zašto je Kvarnersko brodogradilište (često i Kvarnerska brodogradilišta) dobilo novo ime 3. maj.
Sve ovo što je Trinajstić napisao je ok do ovog 1948. godine prilikom proslave dana .................... odlučilo je u spomen na taj dan uzeti novo ime, koje glasi Poduzeće 3. MAJ. Od tada pa sve do danas brodogradilište posluje po cijelom svijetu pod imenom dana. Zašto? Zato jer se Brodogradilište 3. MAJ nazivalo tako već 16. kolovoza 1947. kako je vidljivo iz mog posta #344