Autor Tema: 3. maj  (Posjeta: 99476 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
Odg: 3. maj
« Odgovori #3 u: 12.07.2014., 23:31:44 »
3. maj imao je (mislim da i sad ima) jednu od najsposobnijih ekipa, koja je bila sposobna napraviti i najbolje limove potrebna za najsloženije konstrukcije ... Neki dan predstavio sam vam njihovih ruku djelo - sekcije vijadukta Dubračina u Crikvenici (link: http://www.croinfo.net/stare-fotografije/8962-vijadukt-dubracina-sagraden-1980-godine-povijesne-fotografije-izgradnje)

A sada ide ponešto fotki izrade i montaže limova i izgradnje kuglastog spremnika - komada tri - na lokaciji uvale Sršica, INA Urinj ... godina je u radioni 1980., a montaža i izgradnja od travnja do kolovoza 1981.

Lokacija kuglastih spremnika, novija fotka ... bila su tri, jedan je srušen ne znam zbog čega, a 15.10.2013. objavljena je ova vijest u Novom listu: 

"Iz holdinga »Đure Đakovića« izvjestili su da su jučer s Inom potpisali ugovor o uslugama inženjeringa, isporuke opreme i materijala te izvođenju radova na kuglastom spremniku za ukapljeni naftni plin (UNP) u riječkoj Rafineriji nafte, na Urinju.

Ukupna vrijednost ugovora je 16,8 milijuna kuna, a završetak radova predviđen je do konca prve polovice iduće godine.

Nova urinjska »kugla«, kako neslužbeno doznajemo, trebala bi niknuti na temeljima nekadašnjeg trećeg spremnika za UNP, također u uvali Sršćica, koji je prije nekoliko godina srušen.

Kao i kod postojeća dva spremnika, kapacitet nove »kugle« bit će 5.000 kubičnih metara UNP-a."

Povijesne fotke iz 1980. iz vremena gradnje prvih spremnika:

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
Odg: 3. maj
« Odgovori #2 u: 01.06.2014., 22:48:53 »

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member