29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
Imaš i u riječkoj Sveučilišnoj. Od 1945. pa dalje ... Ustvari, ima od 1861., ako trebaš zalet ...
A zalet mi je dovoljan od početka kolovoza 47. Barem mislim tako, ali će da vidimo.
Mislim da je Pero Trinajstić to prepisao u svojoj monografiji iz 1. koju je uredio, s povijesne strane, Danilo Klen.
... trag ... u 1. monografiji:
Bilo bi zanimljivo vidjeti što sadrži naredba br. 49?
Citat: Daluka - 24.12.2017., 13:37:05Bilo bi zanimljivo vidjeti što sadrži naredba br. 49?
Citat: milić - 23.12.2017., 16:26:43... trag ... u 1. monografiji:U prilogu se spominje "Vojna uprava ..." , tragom toga, ovaj dokument (neznam kako je opisan u monografiji) je krivo prikazan i predstavljen, ako se bolje pogleda dokument vidi se da se radi o dvojezičnom dokumentu, Kvarnerska brodogradilišta nebi bilo ništa drugo nego prijevod Cantieri Navali del Quarnaro.Iz dokumenta se jasno vidi da predstavlja dopis, zahtjev brodogradilišta, CANTIERI NAVALI DEL QUARNARO-FIUME - Kvarnerska Brodogradilišta D.D., Okružnom narodnom sudu - Trgovački registar za imenovanje glavnog upravitelja (dali) odnosno ovjeru njegovog potpisa, a ne zahtjev za upis novog imena brodogradilišta to se ne spominje.Pravno gledano "novi" naziv se nije mogao službeno koristiti dok ga nije ovjerio i prihvatio Trgovački sud, a ovdje imamo dokument sa tim nazivom prije navodnog upisa?