29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 9 Gostiju pregledava ovu temu.
Zokxy sad možeš ovu zadnju priču Pod Taliju staviti pod lokot.
Kako smo se ličili
Pod Taliju ...
Inače sam protivnik kemije, bolnica, liječnika, farmaceutske industrije i sl.
ali pepel se nekad koristio za pranje rublja, posuđa ili pranje zuba...kažu žene da rublje i zubi nikada nisu bili bijeliji
Citat: Sabina - 18.12.2013., 21:40:06Inače sam protivnik kemije, bolnica, liječnika, farmaceutske industrije i sl.Ja nisam, uz sve mane farmaceutske industrije da nema "kemije" nisam siguran da bi mi dijete danas bilo živo. A ne pričam o nekim posebnim ljekovima već o običnim antibioticima.
Ja se slažem s elvisom. Tako su se liječili jer nisu imali izbora. Kad su mogli, čitaj nakon WWII, brzo su prešli na "pravu" medicinu. A ja bih nadodao, u svom stilu, da su zato i poumirali jer su se liječili prirodnim lijekovima.
Kadi su judi bivali
Hvala na osvrtima i pohvalama.Ja osobno sam sve nezadovoljniji tekstovima. Previše ima nepoznanica pa se koncentriram na neke stvari koje nisu toliko bitne, a zaboravim na bitne. Tako i s kućom . Već kad sam poslao tekst vidio sam da nisam napisao da su sve kuće rađene od kamena. A bitno mi je bilo od kojeg pruća su bili tzv. paredi koji su odvajali stambeni i štalski dio kuće. Pa ovo kardinalno nepoznavanje biografije Filetove. Mogu muljati neke manje bitne stvari, a opet moral mi ne dozvoljava da tekst koji posvećujem njemu vrvi lažima o njegovom životu.Moram se još malo posavjetovati s povjesnim činjenicama.A to zahtjeva vrijeme. A ja bih još ovih desetak pripremljenih priča htio napraviti u desetak tjedana. Uf.
Veli petak 1941. lita[/b] ... a ova dva da su šli Na škoj kadi je bilo mitraljesko gnjizlo. ... Ali oni isti, ča je biv Na škoju, da je odbiv i da je sam počev pucat na Talijane, ki su šli z pravca Klaniga. Z Škoja se lipo vidi, se do Liskovca.