29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
Konkretan tužni događaj zbio se dan prije stare godine 1903. na predjelu koji se naziva Rančevo, a koji je nekad bio i raskršće sa kolskim putem za Studenu. [...]Iza sebe je ostavio ženu Katarinu - Kate i 3 male djece: Mariju, Dragu i Rejinu. [...]Znači da je stradao u dobi od 40 godina, a djeca su mu rođena Marija 1899. , Draga 1901. i Rejina 1903.
Vau, sjedio sam na rubu stolice dok sam čitao!
Nemoj jazbac, razmazit ćeš nas.
Muzika, ples i kantanje Ča se tiče muzike, plesa i kantanja vavik se je neč kantivalo i soplo. Još se zmišjan kako su na Snižnici plesali dok je na mih sopav Jure Škohov. Ne znaš kadi je Snižnica?Ma to ti je jedna njivica va Blatnin klancu. Ni bilo niš zacementirano. Ma kaakov vražji tarac? Na goli zemji se plesalo. Jure je sopav, a pari su se vrtili kot preslice. Judi su kantali po starinsku. Na tanko i debelo. Ne spametin se da je ki sopav na sopile.Jedino na mih, kot ča san već rekav, je Jure sopav do pred rat....
Ali datumom nastanka ove fotografije ruši se moja pretpostavka da je Jure sopao do pred WWII. Očito je sopao i poslije, ali harmonike su već ovladale muzičkom scenom.