29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
Ovu fotografiju skinuo sam sa Fb a postavio ju je Saša Dmitrović.Interesantno bi bilo otkriti poziciju, a i vrijeme snimanja.P.S. Jazbac, znan, znan da je Lipa va općine Matuji ma morda je ovo pedaj va klanjskoj općine.
Lokacija poznata sad se vidi i godina na registarskoj pločici mada to ne znači da je fotografija nastala te godine tu negde 46.+.
Lokacija je? (podsjetilo me na Gumanac, ali sumnjam da je ikada na Gumancu stajao putokaz za Lipu)
Odgovor je u datumu citata.
Citat: zokxy - 01.10.2018., 11:14:40Iznimno sam tužan da je ovaj reljef koji je preživio 80+ godina na stijeni u okolici Klane neki idiot doslovce otukao ... Nemam riječi!Stanje 2014.Prije bih rekao da se radi o tipičnoj krađi "suvenira" iz doba Italije. Općepoznata je činjenica da talijani odnose sve što mogu iz ovih krajeva vezano za period vladavine istih, Katarinu, Veli vrh su dobrano pročešljali metaldetektorima i odnjeli sve što se moglo.Lani sam ostao zaprepašten koliko je graničnih kamena nestalo na Carima (iznad Spinčića) i Lozi.
Iznimno sam tužan da je ovaj reljef koji je preživio 80+ godina na stijeni u okolici Klane neki idiot doslovce otukao ... Nemam riječi!Stanje 2014.
čitanjem ovih postova , sada nakon protoka vremena dolazim na ideju da su (kronološki gledano , a vezano za dalukin komentar) ti ostaci na zidu uklonjeni neposredno nakon(ili u vrijeme) posjete Carla Bossia, slučajnost ili ? može li mi netko reći , je li možda i on usput razgledao taj zidić u vrijeme posjete?
Netko "ne zna" čitati ...
Citat: HELGA - 12.11.2020., 11:46:14čitanjem ovih postova , sada nakon protoka vremena dolazim na ideju da su (kronološki gledano , a vezano za dalukin komentar) ti ostaci na zidu uklonjeni neposredno nakon(ili u vrijeme) posjete Carla Bossia, slučajnost ili ? može li mi netko reći , je li možda i on usput razgledao taj zidić u vrijeme posjete?Interesantno!
Kaj če je napisano po slovensko?Ne žuri smeće!
Citat: elvis - 13.11.2020., 10:21:58Netko "ne zna" čitati ... Kaj če je napisano po slovensko?Ne žuri smeće!
Citat: Daluka - 13.11.2020., 11:05:32Kaj če je napisano po slovensko?Ne žuri smeće!Iznenađen sam da ne znaš da se po domaći bacati kaže hitati ?
Neznan ča je tebe po domaći aš sako selo (kraj) ima neki svoj dijalekt čakavskega zajika, pul Rubeš bi rekli za bacati hitat.