29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
prema onima koji namjerno žele zaraziti ostatak nas koji se pokušavamo držati savjeta (koji su u ovim uvjetima "kao zakon") onih koji vode krizne situacije. Iskreno, ja bih osobno ih izolirao na Golom pa neka šviću tamo koliko žele.
Hajde, staviću samo svoje mišljenje o ovome bez da ulazim u prekomjerne političke rasprave.- odradimo ovo kako je, mimo revolucioniranja zbog čiste potrebe za preživljavanjem krize- popišemo greške koje su se događale u političkom/pravnom/ekonomskom/zdravstvenom pogledu- ispravimo zakone kako slijedeći puta opet ne bismo raspravljali o istome.Naravno, ovo je pojednostavljeno, ali toliko sam se u zadnjih mjesec dana načitao doktorata raznih ljudi koji klincem nisu maknuli 30 godina, a sad su najpametniji da mi je već pomalo slabo. Kad su se zakoni donosili svi šute, kad se glasa svi isti klinac, kad treba nešto reći tamo gdje treba, svi šute...Sada nam je kako je. Došlo je ovo što se očekivalo, možda ne baš sada, ali svi smo to čekali, SARS nas nije baš opametio, mi smo se brinuli o izbjeglicama i partizanima.... Sad bi tamo neki ljudi trebali glasati o stvarima o kojima blage veze nemaju. Ovi na vlasti boje se sada čeprkat po zakonima jer ih nakon pandemije čekaju izbori... Politika...Stoga, svaka čast svakome, ali moje osobno mišljenje je da treba uvesti rigoroznije mjere prema onima koji krše izolacijske mjere, prema onima koji krivotovore propusnice, prema onima koji namjerno žele zaraziti ostatak nas koji se pokušavamo držati savjeta (koji su u ovim uvjetima "kao zakon") onih koji vode krizne situacije. Iskreno, ja bih osobno ih izolirao na Golom pa neka šviću tamo koliko žele.Možda ja osobno imam krivi pogled na sve ovo, ali kako sam proveo dosta u kriznim uvjetima pod životnim ugrozama, mogu samo reći da se u takvim situacijama ne može puno pametovati već se zna tko je stručan i tko vodi glavnu riječ. Da, nije izvanredno stanje, nije rat, nije ovo nije ono, ali kažem politika se boji jer je tu na skliskom terenu.Eto, mislim da sam rekao što sam htio. Reda mora biti. I hrabrosti za odluke o tom redu. Valjda je bitnije da nacija preživi (u svim pogledima, financijski, ekonomski, zdravstveno...) nego da se izgubi stolica u saboru.Predstavnici naroda moraju to i postati. A mi se moramo pridržavati naputaka kako bismo se kasnije opet lijepo družili i uživali do neke nove pandemije, a onda ćemo valjda biti spremniji...Sretni vam dani izolacije i nadam se da će što prije proći.
Cijela ova tragikomična histerija meni liči na ubijanje komarca protuavionskim topom. Veću štetu će napravit taj top nego što bi napravio ubod komarca ili kako je Trump rekao: ne može lijek biti skuplji od bolesti.
Citat: Magnum - 30.03.2020., 20:25:43Hajde, staviću samo svoje mišljenje o ovome bez da ulazim u prekomjerne političke rasprave. e moj Magnume, što si ti tu sve nadrobiono idem redom: Oksimoron (grč. oxýmōron: oxys = oštar + moros = tup) je stilska figura (posebna vrsta antiteze) u kojoj se spajaju dva nespojiva, suprotna pojma (antonimi).upravo to je bit tvoje pričereda mora biti, slušajte one koji rade neredpostoji ustav, postoje zakoni i podzakonski propisi koji reguliraju način postupanja u kriznim situacijamazašto sad netko ima potrebu biti kreativan i izmišlja načine kako da sve napravi kontra i još za to koristi policiju?raspravu u ovoj temi započeo sam međunarodnim dokumentom koji jasno i nedvojbeno kaže što se događa ako se te povelje ne budemo pridržavali, ne zato jer ja to tako želim, nego zato jer je to prirodan tijek.ako te je strah od malo prehlade, kako li će te tek biti strah posljedica ovog bezumlja.
Hajde, staviću samo svoje mišljenje o ovome bez da ulazim u prekomjerne političke rasprave.
ako te je strah od malo prehlade, kako li će te tek biti strah posljedica ovog bezumlja.