29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
Bitke za Gospić 1943.Bez obzira na to što danas blebeću, četnici, srbokomunisti, zionisti-boljševici i njihovi “povjesničari” vrlo dobro znadu da su 1943. na Gospiću slomili zube. Nu očito je da su bili toliko glupi da ništa iz toga nisu naučili pa su i u ovom Obrambenom ratu 1991.-1995. opet došli na njemu slomiti svoje zube i, na koncu, svoj zločinački vrat.
Da li ste dobro poznavali J.L.-a? Ja kažem da ga znam tek iz priča jer je umro 3 godine prije nego smo žena i ja započeli našu love story, ali moja žena ga je poznavala jako dobro. Dapače, u godinama kada nam je Italija bila El dorado, barba J.L. sa svojom ženom bio nam je sigurno utočište u mondenom talijanskom ljetovalištu
, obići će kuće koje su bile vlasništvo njegovih predaka, a spavat će u hotelu svog nonota.
definitivno najveći problemi započinju sa dolaskom "osloboditelja". Kao pripadnik mrske kapitalističke klase J.L. završava u Via Romi. Mlada matujska frizerka M.V. organizira svjedoke koji će drugove uvjeriti da J.L. nije dejstvovao ni na koji način protiv naroda. Dapače, pomagao im je jer se osjećao Opatijcem. I nađen je kompromis: mi tebi, druže, slobodu, a ti nama eto ga na tuteka potpiši da ti nama za par lira sve ovo tvoje prodaješ.
Citat: jazbac - 03.11.2013., 10:26:13Da li ste dobro poznavali J.L.-a? Ja kažem da ga znam tek iz priča jer je umro 3 godine prije nego smo žena i ja započeli našu love story, ali moja žena ga je poznavala jako dobro. Dapače, u godinama kada nam je Italija bila El dorado, barba J.L. sa svojom ženom bio nam je sigurno utočište u mondenom talijanskom ljetovalištuTi ga znaš samo iz priča ali bio vam je "utočište" zajedno sa ženom? Citat: jazbac - 03.11.2013., 10:26:13, obići će kuće koje su bile vlasništvo njegovih predaka, a spavat će u hotelu svog nonota. Je li denacionalizacija završena? Citat: jazbac - 03.11.2013., 10:26:13definitivno najveći problemi započinju sa dolaskom "osloboditelja". Kao pripadnik mrske kapitalističke klase J.L. završava u Via Romi. Mlada matujska frizerka M.V. organizira svjedoke koji će drugove uvjeriti da J.L. nije dejstvovao ni na koji način protiv naroda. Dapače, pomagao im je jer se osjećao Opatijcem. I nađen je kompromis: mi tebi, druže, slobodu, a ti nama eto ga na tuteka potpiši da ti nama za par lira sve ovo tvoje prodaješ.I što su drugovi napravili s njegovom imovinom? Možda potjerali radnike u prijevremenu mirovini ili na burzu, uništili hotel i prodali ga za zemljište i stavili novac u svoj džep ? Ili pokrenuli "proizvodnju", tj zaposlili Opatijace i Matuljce, "dali" im posao s kojim su mogli hraniti obitelji, besplatno školovanje (mi va Kastve smo imali i besplatne udžbenike) i besplatno zdravstvo, a viškove ulagali ili nazad u firmu ili u trinaeste plaće a ne u Bently kao npr ne-drug Kerum? Uz sve anomalije nije sve bilo tako crno, barem ne za većinu.
Što se denacionalizacije tiče nisam te baš shvatio
a oko zadnjih zaključaka bolje mi je ne polemizirat jer za mene je to bila i ostat će zauvijek najobičnija pljačka jer ono što je moje ili tvoje ne može preko noći postat naše pa da ga j...š. Isto tako i obratno' ono što je 50 godina bilo naše postalo je Gucićevo, Kutlino, Todorićevo i kako se sve te lopine zovu