29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
Eneo, nemoj se previše ljutiti, ali ja mislim da me nisi razumio.
Miliću upravo suprotno, shvatio sam jako dobro kao i sve tvoje dvosmislene i meni simpatične postove. Nemojte se vi ljutiti što su tamo neki dečki obnovili parolu. To je naša povijest. Meni su parole sve iste Ante, Tito, Duce, U, petokraka itd da ne nabrajam.
Konkretno za ovu parolu na Pulcu je Lappino dečkima koji su si te vojarne uređivali pojasnio povijesno značenje parole i onda su je oni obnovili ... inače bi nestala pod
... ''... U'' je lijep znak,..
Ma može sve. Vrijeme liječi rane pa sraste kamen i drvo, čelik i kamen...a kamo li neće ustaše i partizani. Moj stari je 1968. prigrlio Švabu kad je ovaj došao s mojom sestričnom, kasnijom ženom, kao rođenog sina. Ni mrvu osvetničke zloće nisam primijetio na njemu. A bilo me strah kako će reagirati. Isto je postupio kad je došao Talijan Giuseppe s maminom sestrom, kasnijom ženom. Ma da bi A rekao.(Inače malo prije nego je tata umro (umro je 88.), u nekoj benignoj svađi, stara mu je spočitnula da se 1941. družio s talijanskim, okupatorskim vojnicima. Čak da su skupa na plesove hodali. (Moj stari je bio 1920. rođen). A hit pjesma da je bila:- Što će nama partizani kad su s nama Talijani!I onda ga je njegov stari, a moj djed, File regrutirao (malo prije kapitulacije Italije) u jednu od najgorih jedinica- VI ličku jer nije imao cipele, a po Lici je sve vrvjelo od dobrih cipela i cipelara. (Kako je to Eneo shvatio ))
Citat: milić - 14.12.2016., 11:20:26... ''... U'' je lijep znak,.."U" u režiji Abwehr-a
Na slici se vide i naši koji nose ljesove pokojnika. Prepoznatljivi su po starim AU šljemovima M-16.