29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
... Ono je sve talijanski teritorij, SHS nema veze s time. Campo Marte je s talijanske strane granice.
Linija iscrtana svijetlim točkicama nije granica....
Citat: lappino - 06.09.2016., 02:24:58Linija iscrtana svijetlim točkicama nije granica....Stato di FiumeNe vidi se sve što je napisano pa zavede naziv Rapalska granica.Postolje za zastavu, da nije bilo u funkciji graničnog prijelaza St. Giovanni (St. Matteo - Fiume)?
...A ni granica na Preluku mi se ne slaže s kartom na linku!...
...Edit: sjeverni položaj na staroj snimci ne paše. Tj. tamo bager koji je svojevremeno bio zaslužan za ponovno otkrivanje ove utvrde nije imao što tražiti, to je u dvorištu kuće, a rupa je bila nasred puta/ceste. To naravno polazi od moje skice, a možda je ona nedovršena u gornjem dijelu. Naravno, možda su i u šumi...
Portal je izvan graničnog prijelaza, koji je valjda ipak bio uz carinarnicu - a tamo bih očekivao i još nekakvo postolje za stijeg. Stavim tu sliku postolja u "vojarni" kao i portala kad dođem do drugog diska.
Citat: zokxy - 06.09.2016., 09:11:20...A ni granica na Preluku mi se ne slaže s kartom na linku!...Što se ne slaže u Preluku?