Ivan (Dominik) Vidulich moj otac rođen 24.10.1901. u Zadru, od oca Jakova (Simeon) Vidulich (02.02. 1871)
i Majke Jakomine Vidulich rođ. Valcich (02.02. 1882.), oboje iz Lusinpiccolo (Danas Mali Lošinj).
Moj djed Jakov kao Austrougarski podoficir službovao je diljem Austrougarske kao i brat mu Massimo kao Geodet.
Slika 1. (K.u.K. Ranglista Vojnogradevinskih majstora)
(K.u.K. kratica od Kaiser und König ~ Carsko i kraljevska Monarhija )

Slika 2. iz 1908 Mali Ivan, Otac s ljeva, i Stric s desna, kao Austrougarski podoficiri
(Kaplar i Geodet), nisu nudili drugi način života osim Vojničkog.
Kad je stasao za daljnju školu, krenuo je u realnu gimnaziju do 4.raz. u Zagrebu,
i nastavio u Karlovcu gdje je maturirao u jeseni 1919.godine.
Slika 2.

Slika 3.Zagrebačka Realna Gimnazija 1812.god.

U međuvremenu:
1916. Prvi svjetski rat u punom tijeku , mladi kadeti na školovanju u Karlovačkoj vojnoj Akademiji još ne moraju na front
Kako se Austrougarska uskoro raspala, nezavršenim kadetima se priznalo školovanje i mogli su nastaviti u realnoj gimnaziji u Karlovcu .
Gdje maturira u jeseni 1919.godine.
Slika 4.

A ovo sam našao među školskim dokumentima:
Prvo nacionalno buđenje 1918.god. (Očito je istrgnuto iz neke knjige u biblioteci.)
Slika 5.

Kako Stipendije nije bilo a da bi išao dalje studirati trebalo je uštedjeti za studij.
Dvije godine od 1919 do 1921 radio je po raznim „Bauštelama“ . 1921g. upisao je, Tehnički fakultet – gradjevinski odjel u Grazu Austrija gdje je 1927.g.
u proljeće diplomirao.