29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
Giovanni Host-VenturiNe znam od kuda ono Nino a mislim da je to na talijanski isto što i Giovanni, tj. Ivan. Neka me netko ispravi ako griješim.Ivan je po Kastafšćini skraćeno Nino pa sam ja znao Nina Matetića, Nina Valenčića...A i Ivan Jakovčić iz IDSa je Nino.Citat: ilirija - 17.07.2012., 14:03:32Od viška glava ne boli.Giovanni Host - Venturi (Rijeka, 1892. - Buenos Aires, 1980.)Host - Venturi, poznatiji pod nadimkom Nino, roðen je u Hostima (Pehlin) u hrvatskoj obitelji, no vec kao mladic osjecao se i isticao kao Talijan Da znači u Hostima je rođen.A ovaj rad OŠ Fran Franković sam danas pročitao i krasan je pristup povijesnim temama ovog kraja koji je bar time prebogat. Svaka čast autoru. Pretpostavljam učitelju povijesti te škole.
Od viška glava ne boli.Giovanni Host - Venturi (Rijeka, 1892. - Buenos Aires, 1980.)Host - Venturi, poznatiji pod nadimkom Nino, roðen je u Hostima (Pehlin) u hrvatskoj obitelji, no vec kao mladic osjecao se i isticao kao Talijan Da znači u Hostima je rođen.A ovaj rad OŠ Fran Franković sam danas pročitao i krasan je pristup povijesnim temama ovog kraja koji je bar time prebogat. Svaka čast autoru. Pretpostavljam učitelju povijesti te škole.