29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
nemam što drugo reći nego: RESPECT!!!!!obožavam akvarije, jednog dana nadam se da ću si jedan priuštiti, malo većiimala sam maleni, sa 2-3 ribice, dim. baze cca 50 x 30 cm
Magnume, tebi još samo fali mrijestilište Genijalan si
PPS metoda preporučuje cijelodnevno održavanje niže razine CO2 (do 20ppm-a).
Koliko vidim po toj formuli to je u minutama. Kad podijeliš to na sekunde onda ni ne dodaješ co2,
Inače u knjizi "Akvaristika" postoji formula za izračun količine CO2 po litri zapremine akvarija, za akvarij od 54 litre ispada svakih 8-9 sekundi jedan mjehurić.
Jedna kozica mi trudna, ali ništa od dječice jer djeca ne mogu preživjeti u slkatkovodnom sustavu, mora u slanu vodu dok malo ne stasaju, a onda ih polako prebaciš na slatku vodicu....Šteta hahahahaRibe neće ostat trudne jer su sve muške. Inače, živorotke (gupy, moly, platy...) se množe ko blesave i donose žive mlade na svijet... Inače, treba na jednog muškog barem 3 ženke jer, ako je više muških, razvratnici ih razvale napstvovanjem.... Baš ih unište. Ali kažem, osnovni problem je mjesto, premali akvarij za razmnožavanje ribica, tko bi to sve poklonio i poprodavao da bude mjesta....Ali bilo bi fora imati riblju dječicu iz svog uzgoja
Citat: Magnum - 06.07.2021., 17:04:36Koliko vidim po toj formuli to je u minutama. Kad podijeliš to na sekunde onda ni ne dodaješ co2, ?---------------------------------------------------------------------------------------------------------------54x13/100=7.02 mjehurića po minuti. Kad minutu (60 sekundi) podijeliš na 7.02 dijelova odbiješ?8.55Citat: Daluka - 06.07.2021., 13:58:45Inače u knjizi "Akvaristika" postoji formula za izračun količine CO2 po litri zapremine akvarija, za akvarij od 54 litre ispada svakih 8-9 sekundi jedan mjehurić.
Nabavio sam lampu, došla jutros iz Zagreba. Mogu reći odlično svjetlo za 25 litarski akvarij... Inače košta 50€ i to bez daljinskog, ja sam je platio 100kn s daljinskim