29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
@Elvis, mislim da je nedostatak javnih sadržaja problem, ali istovremeno i prednost življenja na Kantridi, odnosno Kostabeli.
HelouuU!Ne postoje "gruntovni planovi", samo katastarski.U katastru pitaš koji gruntovni broj odgovara katastarskom od kojeg polaziš - moraš izričito zatražiti.Gruntovnica (interno) koristi iste katastarske planove (mape!) kao katastar.Katarstar (Državna geodetska uprava!) danas imaš na netu skupa s gruntovnicom (Ministarstvo pravosuđa), a sajt si tepa: "Uređena zemlja", samo nema vidljivih onih veza (katastar/gruntovnica) koje sam prije spomenuo jer ti neće izrijekom kazati brojeve, ali možeš ih vidjeti, jer kad nađeš katastarsku česticu potražiš koja gruntovna čestica tome odgovara - samo iz katastra pređeš u gruntovnicu! Na koncu, zatražiš (online) tzv. povijesni gruntovni izvadak za tu česticu, u kom su prepisane (u pravilu) sve promjene vlasništva.Nije neka lektira, ali ...
Možda interesantan podatak da je vlasnik 3. maj (Uljanik grupa), sutra talijani.
@sijori, a kako da dođemo do gruntovnog plana Rijeke i okolice iz 19. i 20. st.?@Elvis, odmah sam shvatio na što misliš, ali rasprava o temi stanovanje kao koncept vremena i prostora zahtjeva puno tipkanja. Možda na nekom od slijedećih druženja? U svakom slučaju, stanari vile Pavella i ostalih kuća su izgradnjom javnih sadržaja i plaže izgubili mir, tišinu i sigurnost.
Ako je vila Istarska 39 k.č. 1931/4 s okućnicom 1931/1, ajmo reć da sad tražim spremište vina. Gdje bi to bilo prema tvom osjećaju? Pitam @Daluku i zahvaljujem unaprijed.