Autor Tema: telegonija  (Posjeta: 32112 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline z355ko

• Full Member
  • Datum registracije: Pro 2013
telegonija
« u: 15.07.2015., 09:28:47 »
Nisam znao kamo ovo smjestiti, no kako je tema neobična i sa ruba znanosti, odlučio sam to staviti ovdje, čisto da se upoznamo sa jednim drugačijim pogledom na svijet.Znate li što je to TELEGONIJA i dali ste ikad prije za nešto takvo čuli ?
Znam ,danas je lako utipkati pojam na google i već je sve tu, no ono što vas ja stvarno pitam, jeste li čuli za to iz okoline, uživo, imate li stvarno iskustvo sa nečim takvim? :reading
bolje biti vjetar nego list

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
Odg: telegonija
« Odgovori #1 u: 15.07.2015., 12:22:11 »
Nisam znao što je telegonija. Gugić puno zna.  :kiss1
Ali prije puuuuno godina, možda i 40, čitao sam da se negdje u Boki (Cpna Gora) povremeno rađaju  djeca crne puti. To su objašnjavali, koliko se ja sjećam, zaostatkom gena u nekom crnom pretku. Tipo prođe 3, 4 generacije, a onda se pojavi crnac.
No ja bih ovdje dodao još jedan vic, čisto iz pragmatičnih razloga.
Čovac dobio posao u Nigeriji kod Mićkovića. I uzeo sobom ženu. Uskoro žena rodila-crnčića.
Došla i punica da pomogne oko novorođenčeta. Sin joj objašnjava zašto je mali crnoput.
- Znaš mama, žena je jela puno čokolade, dok je bila trudna pa je mali dobio čokoladnu put.
- A i ti si pio puno kravljeg mlijeka, ali nisam znala da si postao - telac! :k055
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
« Odgovori #2 u: 15.07.2015., 14:52:16 »
Telegonija - nikad čuo.  :skartoc

Offline z355ko

• Full Member
« Odgovori #3 u: 20.07.2015., 10:20:05 »
Dakle sama telegonija se može najednostavnije objasniti na taj način da se pretpostavi nešto što se zapravo sa sadašnjeg nivoa znanosti ne može dokazati.
Što je telegonija, vjerojatno ste , vi , koji ste naletili na ovu temu nešto i izguglali , pa znate da je riječ o neobičnoj pojavi, koju još nazivaju i pojavom prve jedinke.
Ukoliko se neka čistokrvna ženka pari sa muškom jedinkom mješancem, postaje nepogodna sa parenje sa čistokrvnim jedinkama. Zašto je to tako? Zašto i poslije(kod slijedećeg parenja , nakon što je prije okotila,  okot sa mješancem) kad je u strogo izoliranim uvjetima i sigurno nije mješanac došao ni blizu dolazi do pojave mješanaca u okotu? Navodno , u parenju ne sudjeluje samo tijelo, već i duša. Kako to razumijeti, kako vjerovati da se odnos događa i na duševnoj razini, što to uopće znači? Odgovor možemo potražiti u modernoj , kvantnoj fizici(koju ja ne razumijem) ili zaviriti u stare , prastare zapise. Pa kako taoisti gledaju na to. Vrlo jednostavno, dolazi do dodirivanja, miješanja, ispreplitanja energetskih polja koja postoje oko nas, a čiji smo mi samo malo gušći dio. Dio energije, a pogotovo ako je shen u pitanju, se u takvom dodiru(čak ne nužno da se dogodi sam koitus) razmijeni. U ženkinom se energetskom polju zadrži dovoljno shena(energije duše ili originalne energije) da se to može prenijeti na potomstvo. Slijedeći Muški partner tada daje djetetu samo običnu energiju i bolesti, dok energija originalnog ja prelazi iz razmjene sa prvim partnerom( da još jednom napomenem: čak i ako nije došlo do oplodnje sa prvim partnerom). u Španjolskoj smaraju da su oči seksualni organi, te da kada muškarac zadivljeno skenira, promatra , no jednosatvno gleda neku ženu, čini neku vrstu silovanja. Ja se ne bi složio da je riječ o silovanju, pogotovo zanjući da neke žene uživaju u pokazivanju i vole kad ih se gleda, daje komplimente i potvrđuje im se njihova ljepota. U energetkom polju se tako zadrži najviše shena onog koji je prvi došao u interakciju. :89
Smatra se da je identična situacija i s ljudima, ta da su upravo zbog toga nekad ženska djeca posebno čuvana, a posebno se pazilo na nevinost.

U nastavku ću vam pojasniti i neke povjesne načine kako se ta čistoća mogla povratiti i nakon "onečišćenja"

Offline fusher

• Hero Member
  • Datum registracije: Stu 2012
« Odgovori #4 u: 20.07.2015., 15:04:16 »
neki link na zanstveno dokazanu teoriju?

iman ja, guglaj geni i genetika.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #5 u: 20.07.2015., 19:30:23 »

Genetika - nauka koja nam objašnjava zašto ličimo na svoje predke, a ako ne ličimo zašto bi trebali.  :lol1 :lol3 :rollin2

Offline z355ko

• Full Member
« Odgovori #6 u: 21.07.2015., 08:44:13 »
neki link na zanstveno dokazanu teoriju?

pa možda bi mogao pokušati to dokazivati kroz teoriju o kvantnim poljima, no je li potrebno išta tu dokazivati, riječ je o nečemu što se eto provlači od kada je svijeta i vijeka . Je li potrebno sada ovdje dokazivati da postoji oko svakog živog bića energetsko polje. Da postoji, postoje fotografije tih polja na kojima se jasno vidi onaj gušći dio tog polja te eventualni entiteti(mentalni mikrobi) koji parazitiraju u njemu.
Trebam li baš sve dokazivati nekom znanstvanom metodom da bi neko poput fushera prihvatio ono što sam ja prihvatio kao već postojeće stanje potvrđeno u praksi.
Možeš misliti da si ti hrpa mesa i kostiju, kroz koji protiču neke tekućine i sve to lijepo upakirano u blatni trliž. No ipak malo promisli , ima li unutar toga nešto što se može nazvati JA. Ono nešto što se u nekim tradicijama naziva originalno JA ili energija duše, duša , shen. Ako prihvatiš da u tom tijelu boravi JA kao najkvalitetniji dio, tada bi trebao prihvatiti i to da upravo taj JA upravlja ne samo tim tijelom i intrakcijama u kojima sudjeluje, već i kreiranjem stvarnosti koje će to tijelo iskušavati. Pritom to može biti svjesno kroz namjerno kreirane programe ili nesvjesno, kroz inkodirane programe koje je kreirao neko  drugi. E sad zamisli što se događa u interakciji jednog energetskog polja, npr. tebe i drugog, tvoje žene, pritom čak ne mora doći do dodira treće gustoće(tzv materiujalnog tijela koje živi u trećoj dimenziji ili gustoći). Nešto se događa, to je posve sigurno. Nešto se energije razmijeni, a ako u toj energiji postoji namjera tada može doći(prihvaćam, i da ne mora nužno) do ostavljanja energetskog zapisa koji će se prenijeti na potomstvo, a manifestirati ponekad i u habitusu.

Offline fusher

• Hero Member
« Odgovori #7 u: 21.07.2015., 10:02:13 »
ove, rekal san žene da kad se budemo drugi put *ebavali da gleda va neš šarasto da nan otrok bude šarast.

to bi bila ta telegonija, koliko san pokopčal kopajuć alternativni forumi. :m055

Offline z355ko

• Full Member
« Odgovori #8 u: 21.07.2015., 11:05:23 »
e da , pazi ča želiš, aš ti se more ostvarit

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #9 u: 21.07.2015., 11:19:11 »
, no je li potrebno išta tu dokazivati, riječ je o nečemu što se eto provlači od kada je svijeta i vijeka .

Gomilu toga se provlači od kada je svijeta i vijeka, npr da je Zemlja ravna ili da stoji na 4 slona koji pak stoje na kornjači, ili ... pa zbog toga nisu ništa istinitije. Znanost se od praznovjerja upravo razliku po dokazivanju svoji tvrdnji.

Je li potrebno sada ovdje dokazivati da postoji oko svakog živog bića energetsko polje. Da postoji, postoje fotografije tih polja na kojima se jasno vidi onaj gušći dio tog polja te eventualni entiteti(mentalni mikrobi) koji parazitiraju u njemu.

Imam ja fotografiju svoje aure , ali nisam uspio ponoviti istu da vidim da li je to realno ili samo nabace neke random efekte preko moje fotografije  :pojmanemam

Trebam li baš sve dokazivati nekom znanstvanom metodom da bi neko poput fushera prihvatio ono što sam ja prihvatio kao već postojeće stanje potvrđeno u praksi.

Da treba jer inače to nije "potvrđeno stanje" nego samo tvoje mišljenje.

Nešto se događa, to je posve sigurno. Nešto se energije razmijeni, a ako u toj energiji postoji namjera tada može doći(prihvaćam, i da ne mora nužno) do ostavljanja energetskog zapisa koji će se prenijeti na potomstvo, a manifestirati ponekad i u habitusu.

Meni ovo liči samo na predznanstveno "objašnjenje" zašto dijete ne liči na roditelje :lol1
« Zadnja izmjena: 21.07.2015., 15:03:30 od elvis »

Offline z355ko

• Full Member
« Odgovori #10 u: 21.07.2015., 12:14:50 »
postoje sasvim dobri uređaji koji na osnovu skeniranja energetskog polja mogu ustanoviti stanje u organizmu i ukazati na mogući poremećaj, zapravo ga prilično precizno dijagnosticirati i to ponekad i više mjeseci prije nego se sam poremećaj razvio u tešku bolest, no to je druga priča.
Ovdje govorim o pojavi prve jedinke. <
Danas se u svijetu nastoji što više izmiješati krv, pomiješati rase, boje kože, no jedan dio ljudi ipak strogo pazi na to da im je rodoslovlje čisto. Zašto? zašto se upravo ti zalažu da se ostali trebaju što više izmiješati? Zašto je moguće njihovu lozu pratiti sve do kula babilonskih?
Odgovor se može potražiti u povijesnim izvorima, ali i u današnjim knjigama koje se bave tom tematikom. O tome se govori i u knjizi Vladimira Mergea Zvonki cedrovi Rusije 8 dio. Govori se o tome zašto bi na primjer neko želio da mu potomstvo bude doista njegovo i to dušom i tijelom. Te kako očistiti energetsko polje odabranice da ona bude i energetski kompatibilna. Mnoge su kulture posvećivale veliku pažnju himenu, te su računali da ako je djevojka nevina , da je dovoljno čista.
kako je to lako oštetiti i bez spolnog odnosa, a u raznim vremenima događale su se raznorazne nevolje u kojima su djevojke bivale razdjevičene bilo svojom voljom ludo zaljubljene u zabranjenog dečka, bilo nasilno kroz nekakve nasilničke pohode u raznim ratovima i borbama, postojele su žene koje su znale ponovo sašiti taj komadić kože. No je li to bilo moguće i s dušom?. Naši su praroditelji znali istinu, nije bitan taj komadić kože , već duša, nikoga nije bilo tada briga za to, već bi , ako su imalo sumnjali u čistoću proveli  postupak energetskog pročišćenja mlade  i na taj način riješili pitanje telegonije.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #11 u: 21.07.2015., 12:22:57 »
postoje sasvim dobri uređaji koji na osnovu skeniranja energetskog polja mogu ustanoviti stanje u organizmu i ukazati na mogući poremećaj, zapravo ga prilično precizno dijagnosticirati i to ponekad i više mjeseci prije nego se sam poremećaj razvio u tešku , ako
[...]
su imalo sumnjali u čistoću proveli  postupak energetskog pročišćenja mlade  i na taj način riješili pitanje telegonije.

Kako takvi uređaji nisu mogli postojati unazad stotinjak godina ili manje, svaki Oštap Bender je mogao neukoj raji prodati priču koju je želio. Ja ne tvrdim da telegonija ne postoji, ali ako se ne može izmjeriti (neovisnom i ponovljivom metodom) onda je ostavljena na milost i nemilost proizvoljnim interpretacijama i objašnjenjima.

Offline z355ko

• Full Member
« Odgovori #12 u: 21.07.2015., 12:36:09 »
samu pojavu je moguće izmjeriti posebnim snimanjem energetskog polja, no je li moguće predvidjeti kada snimati. Dakle trebalo bi snimanje obavit prije kontakta i poslije da se može uočiti promjena, znači dokazivo je, no nepraktično je. No na osnovu posljedica, pogotovo u životinjskom svijetu, moguće je sa sigurnošću tvrditi da ta pojava postoji. Pa tako čistokrvna bijela golubica više nikad neće imati čisto bijelo potomstvo , ako je samo jednom bila sa običnim plavosivim golubom, te ju je potrebno izuzeti iz uzgoja čistokrvnih golubova.

Offline fusher

• Hero Member
« Odgovori #13 u: 21.07.2015., 12:58:58 »
a kako je nastal ta beli golub? neš mi pada na pamet ona znanstveno dokazana istina o križanju rožic različiteh boji i kako se daje nastavlja mešanje boji i kad se pojave opet one prve dve boji od prvega para.

a čekaj, kako je ta telegonija branjena od crekvi ćemo malo i tega se ćapat?

Offline kobler

• Global Moderator
  • Full Member
  • Datum registracije: Sij 2013
« Odgovori #14 u: 21.07.2015., 13:37:34 »
... Je li potrebno sada ovdje dokazivati da postoji oko svakog živog bića energetsko polje. Da postoji, postoje fotografije tih polja na kojima se jasno vidi onaj gušći dio tog polja te eventualni entiteti(mentalni mikrobi) koji parazitiraju u njemu.
Istu stvar imaš i oko televizora. Možeš se i dok je svijeta i vijeka zabavljati praveći Kirlijanove fotke televizora. Možda nađeš i mentalnih mikroba. ALi, teško ćeš TV prekomandirati u živa bića.

Možeš misliti da si ti hrpa mesa i kostiju, kroz koji protiču neke tekućine i sve to lijepo upakirano u blatni trliž. No ipak malo promisli , ima li unutar toga nešto što se može nazvati JA. Ono nešto što se u nekim tradicijama naziva originalno JA ili energija duše, duša , shen. Ako prihvatiš da u tom tijelu boravi JA kao najkvalitetniji dio, tada bi trebao prihvatiti i to da upravo taj JA upravlja ne samo tim tijelom i intrakcijama u kojima sudjeluje, već i kreiranjem stvarnosti koje će to tijelo iskušavati. Pritom to može biti svjesno kroz namjerno kreirane programe ili nesvjesno, kroz inkodirane programe koje je kreirao neko  drugi.
I TV je hrpa, doduše ne mesa o kostiju, ali i u njemu boravi ono JA kao najkvalitetniji dio - obično ga zovemo program, za ne reč serije ili filmovi i sl.
« Zadnja izmjena: 21.07.2015., 14:27:54 od kobler »