29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ma i ovo cemo zajedno obici uskoro. Valjda ce te zena pustiti ...
Valjda to ovdje spada,zatvoreni ulazi
Odakle sad pa ovo?!? Ovo ne spada u utvrdu, ali se radi o otvorenom topničkom položaju, za koji nisam baš znao da je tamo uopće postojao! (Zazidani dio je spremište za municiju.) Dobar pronalazak!
Kada smo zadnji puta bili tamo, bilo je previše "prometa" za fotografiranje, pa sam navratio malo kasnije.Utvda "Dorčići br2" nedovršenaOdmah nakon ulaza je tunel djelomično zatrpan:
Citat: elvis - 24.11.2012., 16:35:41Odmah nakon ulaza je tunel djelomično zatrpan:A sad - što se tiče ove fotke: Ne mislim da je ovo uopće odron, jer gore nema traga pucanju stijena niti svoda, već je ovo vjerojatno materijal od iskopa koji nije stigao biti iznešen vani!
Odmah nakon ulaza je tunel djelomično zatrpan:
Nažalost, iako sam bio na vrhu brda ispod kojeg se pruža utvrda Dorčići 1 nisam vidio ove čelične cilindre. Još jedan razlog za povratak!
" Samo je jedan od položaja ove utvrde odmakao dalje od betoniranja temelja, sa dva čelična cilindra jedan na drugome, koji se doimaju poput apstraktnog spomenika usred šikare i okolnog krša."Nažalost, iako sam bio na vrhu brda ispod kojeg se pruža utvrda Dorčići 1 nisam vidio ove čelične cilindre. Još jedan razlog za povratak!