:
Ja zaspraven ne bin znal od kad se kapula sadi, ma ću citirat ča je barba Frane Matetć Mihotinićev napisal va svojen remenk dijele "Breme i počivalo":
"Va našeh krajeh do Prvega sveckega rata, dokla nisu Talijani prišli, ni bila kapula poznata. Nijedan ju ni sadil, ma kako su talijanski trgovci silu delali s kapulun, malo pomalo su naše ženske prežigu namesto česna dodavat kapuli. Tako se j' počela sadit i kapula."
Treba računat na najmanje dve stvari: ča se mojga citata tiče, barba Frane je obradil relativno usko područje Zvoneće i bliže okolice ča bi moglo značit da su Zvonećani počeli rabit kapulu kašneje od drugeh (bez komentara aš ovo bi mogal i ki Zvonećan pročitat
, a ja niman kuraja kako Fusher seh zajebavat), a kako drugo , ča se Milićevega citata tiče trebe znat da je barba Zvane Matijašev svoju "Kastavštinu" napisal mej dva rata, znači va vreme kad se je prema Franetovoj tvrdnje kapula počela sadit.
Moran poiskat znanstveni rad mr. Lidije Nikočević, etnologinje od prehrani va Lovranšćina pred sto i više let. Morda se spominje i kapula