Autocesta na Svilnom
Jučer Gorg i ja bili na gradilištu JGLa, njega se dizalo dizalicom da snimi gradilište, svi tamo super, a danas eto nesreće - članak iz Novog lista:Devetnaetogodišnji radnik I. B. iz Daruvara teško je stradao na gradilištu JGL -a na Svilnom. Pao je jutros sa skele s visine
tri metra prilikom izvođenja građevinskih radova.
Radnik je u kritičnom stanju prebačen na odjel intenzivne njege u KBC-u Sušak.
Izvođač radova na gradilištu je GP Krk.
Poslovođa gradilišta Denis
Avdagić (naravno, u Novom listu ne znaju čovjeku napisati ni ime (
Albadić) ni funkciju, nije poslovođa nego voditelj gradilišta!
) nije želio komentirati događaj, bio je potresen događajem, a kako su očevid započeli djelatnici policije uz sudjelovanje i inspektora zaštite na radu, nije htio govoriti o okolnostima koje su prethodile i uzrokovale teško stradavanje mladog radnika
- Molim vas da me razumijete, teško mi je u ovom trenutku, a u tijeku je i očevid, kratko je izjavio poslovođa gradilišta.
Direktor društva GP Krk Josip Purić izrazio je žaljenje zbog događaja, nada se da će se mladi radnik brzo oporaviti, a inspekcijske službe kao i policija utvrditi što je dovelo do teškog stradavanja, odnosno pada sa skele. Stradali mladić zaposlen je na poslovima zidar-tesar sredinom studenog prošle godine u GP Rijeka, tvrtki-kćeri u vlasništvu GP Krka, koja zapošljava 180 radnika.