29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Citat: lappino - 21.10.2024., 00:52:28Pa sve je prikazano na staroj forografiji: trebao je biti u stijeni pored koje je kasnije bio izgrađen njemački bunker, i na kojoj se točno poklapa mali rt s lijeve strane talijanske skice.Kužim, također pored topničkog bunkera u stijeni se nalazi malen iskop, mislim da je negdje već bio spomenut prije te se smatralo da je to možda trebao biti drugi ulaz u topnički bunker, no prema poziciji sa karte moguće da ima veze s ovim malenim bunkerom s jednom puškarnicom koji bi se tamo nalazio (označeno sa crvenom strelicom) i također ovo zaokruženo isto izgleda sumljivo
Pa sve je prikazano na staroj forografiji: trebao je biti u stijeni pored koje je kasnije bio izgrađen njemački bunker, i na kojoj se točno poklapa mali rt s lijeve strane talijanske skice.
Citat: Lijo - 07.09.2024., 10:50:05... Ovo je zasebni bunker manjeg stupnja zaštite, ovo nije borbeni položaj utvrde.
...
Iskop za bunker na Kačjaku se nalazi tu negdje...
Meni po ortofoto ispada da je položaj ovog bunkera na Kačjaku danas upravo usred kuća...Inače, evo ću pokušati objasniti moj stav o prijeporu "zvjezdarnica vs. vodosprema":
Ajmo se onda složiti da se ne slažemo... (Primjer kako se na temelju apsolutno istih dokaza može doći do oprečnih zaključaka.)A ovaj bokocrt objekta ispod (za mene) zvjezdarnice mi je zanimljiv jer prikazuje uređenje samo sa borbenim dijelom, bez skloništa i "servisnih" prostorija, čak ni ulaz nije bio posebno uređen.
Ima tu i jedan usjek/rov koji mi je sumnjivKad se od kule ide stazom prema vodospremi