Nisam siguran ako je tko prije otkrio ovaj tobruk, ali nisam primjetio da ga je itko ikada objavio, naime tobruk se nalazi na šetnjici uz more ižmeđu hotela Hilton i plaže Bivio(google maps koordinate: 45.345612, 14.352519), malo ga je teže uočiti pošto je otvor zabetoniran i pretvoren u terasu, a originalni beton od tobruka na podu terase se ne uočava odmah na prvi pogled, jedino je ulaz i dalje dostupan.
Svaki put kada sam prolazio podred njega mislio sam da je to samo nekakvo spremište od kuće iznad plaže, no nedavno je jedan prijatelj provukao mobitel kroz rupu ispod metalog poklopca koji pokriva ulaz i unutrašnjost je izgledala kao unutrašnjost tobruka te smo ga jučer išli pogledati i otkrili da zapravo je tobruk koji je čak i dosta dobro očuvan.
Ovako izgleda ulaz, pokriven je s metalnim poklopcem koji je položen na metalne šipke zabijene u zid
Podižemo poklopac i ulazimo...
Ovako izgleda glavni hodnik
U hodniku je bilo puno paučine pošto nitko nije ulazio unutra već dulje vrijeme, također nisam siguran ako je ovaj drveni strop originalni ili kasnije dodan pošto je u jako dobrom stanju
Ovako izgleda prostorija za posadu
Pretpostavljam da su se ovaj metal na zidu i ove kuke na krovu koristile za nekakav krevet na rasklapanje, možda je krevet bio sklopljen uz zid te se rasklopio i zakačio nekakvom špagom za ove kuke na stropu?
Na zidu uz ulaz u prostoriju se nalazi mala metalna polica i omanja niša koje je možda služila za petrolejsku lampu
Još jedna niša za lampu na samom ulazu u prostoriju
Dimnjak od peći u prostoriji za posadu
Ovdje je i otvor od tobruka koji je zabetoniran
Ovako izgleda ulaz iznutra
Originalne električne instalacije ispred ulaza?
Još jedna slika ulaza izvana
Izlazimo iz tobruka i vraćamo željezni poklopac na mjesto.
Ako se malo bolje zagleda na podu terase se može uočiti originalni beton od tobruka i njegov oblik
Htio sam poslikati cijelu terasu da se vidi i pozicija ulaza i pozicija gdje se otvor nalazio, no nekliko ljudi se sunčalo na tobruku pa nisam mogao.