Autor Tema: miljenkomrvcic has been hacked!  (Posjeta: 5772 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
miljenkomrvcic has been hacked!
« u: 24.11.2018., 09:31:12 »
Na svoju e-mail adresu dobio sam prijeteće piamo u kojem me honor hacker  :p015 upozorava da je ušao u moj ruter.

Traži lovu ili će mi sve pobrisati.
Primijetio sam da imam problem s slanjem maila - dvaput mi se vratilo kao neka greška.
Znalci - što učiniti?
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
  • Datum registracije: Svi 2013
  • What do you see in the dark, when the demons come?
    • Magnum's place
Odg: miljenkomrvcic has been hacked!
« Odgovori #1 u: 24.11.2018., 11:16:17 »
Slobodno briši....

Mi dobivamo to na dnevnoj bazi, čak je i MUP izdao upozorenje ljudima da ne nasjedaju na to i ne plaćaju...

Pripazite da svoje passworde i podatke ne ostavljate nigdje gdje niste 100% sigurni u stranicu gdje ste baš htjeli se prijaviti i to je to...

:computer2
Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #2 u: 24.11.2018., 12:38:23 »
 :toyou
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
« Odgovori #3 u: 25.11.2018., 21:08:15 »
Na svoju e-mail adresu dobio sam prijeteće piamo u kojem me honor hacker  :p015 upozorava da je ušao u moj ruter.

Dobio to nekoliko puta na mailbox koji faktički više ne koristim, i hvali se "majstor" kako je faca na darknetu a mailbox mi pun mjesecima  i faktički poruku nisam ni dobio nego sam skraćeni dio kroz uslugu email2sms  :lol1

Da ne znam da je iza toga samo skripta koja puca emailove sa neke liste volio bi mu poslati poruku i "pohvaliti" njegovu hakersku "vještinu"  :pusiti

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
« Odgovori #4 u: 17.01.2019., 08:26:53 »
Već par puta dobio ovakav email ... a ne da mi se ni pogledati ...   :ruka

Postovani,

DNS rezolucijom je uoceno da je IP adresa 93.137.200.51, koja Vam je dodijeljena
05.01.2019 07:35:11 CET, za korisnicko ime: xxxxxx  bila trenutno iskoristena u Fast-Flux domeni.
Pretpostavljamo da se racunalo nalazi u botnet mrezi, zarazeno Sinkhole malverom (infekcija: downadup),
te se na taj nacin periodicki iskoristava za ilegalne radnje.

Obzirom da se takav tip zlocudnog softvera u posljednje vrijeme pojavljuje u raznim oblicima i stalno
se mijenja, iznimno ga je tesko detektirati, te klasicni antivirus/antimalware programi koji su bazirani
na „poznatom uzorku“ imaju velikih problema s njegovim detektiranjem.

Vise o samim zlocudnim programima pomocu kojih Vase racunalo potpomaze sirenju botnet mreza, sa
uputama za njihovo otklanjanje, mozete procitati na stranici Anti-Botnet Nacionalnog centra podrske
na linku http://www.antibot.hr te na nasim sluzbenim stranicama na linku http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?id=48

Srdacan pozdrav,

Abuse team Hrvatskog Telekoma

--

Hrvatski Telekom d.d.
Abuse sluzba

e-mail: abuse@t.ht.hr
tel: 0800 9000 (privatni korisnici)
     0800 9100 (poslovni korisnici)