Odgovor pressa 3. maja stigao danas na moj upit o posjeti:
"Ispričavam se na kasnijem javljanju, naime jučer je bio Dan brodogradilišta te smo imali mnoštvo aktivnosti.
Što se tiče vašeg obilaska, predlažem da to bude na dan porinuća, 19.05. i to s početkom u 12,45 sati sa Zapadnog ulaza u Brodogradilište . Razgovarala sam sa osobom koja bi bila vaš domaćin i provela vas škverom te vam pokazala sve što vas zanima.
U 14 sati je početak porinuća te bi vas domaćin dopratio do velikog platoa sa kojeg bi pogledali porinuće.
Nažalost, jedino što je neizvedivo jest pogled s dizalice. U dolasku na porinuće je najavljena visoka delegacija te nakon razgovora sa voditeljem porinuća rečeno mi je da će biti pojačano osiguranje čime će doći u pitanje uopće penjanje na dizalicu.
Dan prije, petak, također nije moguće izvesti obilazak niti penjanje na dizalicu jer se aktivnosti za pripremu porinuća rade nekoliko dana prije i svi koji smo uključeni u to, smo u jakom angažmanu oko priprema.
Sve ovo što sam gore navela, i ukoliko vam odgovara, potvrdit ću vam još par dana prije porinuća, iako sam prilično sigurna da bi se to moglo izvesti. Međutim, grupe koje namjeravaju prisustvovati porinuću, se moraju najaviti nadređenima iako će porinuće biti otvoreno za građanstvo, tako da ću konačnu potvrdu dobiti ubrzo.
P.s. trebala bi imati i popis osoba s vaše strane koji bi došli u posjetu.
Srdačan pozdrav "
Dakle, može popis za 19.05.
1. Zox
2. Kigor
3. Sandro
4. Bak
5. Elči
6. Magnum
7. Helena
8. Elvis
9. Gorg
10. Gabrijela