29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
A što ću ja sad, popodne raditi? Baš sam mislio ići tamo, a ti odradila zadatak. Bravo!
No danas sam saznao neke detalje o toj drkvici i kapelici koja je niže cca 500 metara. Najprije o crkvici koja je porušena poslije rata. Kao što i ovdje u GK piše, ljudi su pojedine komade inventara sačuvali. Pa je tako 1993. kad je otvorena crkva sv. Franje Asiškog na Pehlinu gospođa.... (Kiričina) donijela drveni kip Majke Božje i predala ga župniku.
... Pa je tako 1993. kad je otvorena crkva sv. Franje Asiškog na Pehlinu ...
Citat: milić - 03.09.2014., 15:40:55... Pa je tako 1993. kad je otvorena crkva sv. Franje Asiškog na Pehlinu ...Župa na Pehlinu (Župa sv. Ivana Krstitelja) je službeno otvorena dekretom 1993., ALI, 1996. podignuta je sadašnja montažna crkva, izgrađena od elemenata bivše koksare !! Jeste li znali to? Krenula sam i nju danas slikati ali neki parkirani kombi i zatvorena kapija su me omeli u naumu
crkva posvećena zgrada ( s jednim ili više zvona) gdje se obavlja služba Božja iliti vjerski obredi
može naravno. pa biskup drži misu na Kozali za svisvete, a bogme je i papa držao mise na otvorenom kada je bio u Hrvatskoj.