(nastavak)
(čini mi se da se tako zove, nisam baš siguran). Inače je strašan čovjek.
To bi bile uglavnom vijesti iz Sušaka.
Stanovništvo očekuje iz dana u dan završetak rata. Baš dok ti pišem ovo pismo, avioni su bacili dve, tri bombe. Vjerojatno Bakar ili Kraljevica.
Pošalji zajedno ovo pismo Mladenu da ne trebam opet iz nova pisati.
Iz biblioteke izvukao sam dosta pedagoških knjiga i poslao sam ih gore. Dosta vrijednijih knjiga nalazi se kod mene. (Te pedagoške knjige trebale su im za učiteljske škole)
Što se tiče Polića, stvar stoji ovako: najprije je čekao prvi april radi plaće i još nekih drugih stvari, a sad momentalno svi su putevi zatvoreni, pa se ni ne može na put.
Onaj njegov prijatelj također je pristao, sad valjda zbog takvog stanja stvari ne može da krene.
Ja sam ga već nekoliko puta tražio da s njime govorim, ali nikada ga nisam mogao naći.
Što se svega tiče gledam da učinim što se više bude moglo.
Reci Iviću da sam mu na Gradskom fizikatu već sve uredio tako da bi odmah mogao doći u sušačku bolnicu. Imati će besplatan III razred, a pneumotorax davati će mu dr. Martinez.
Gledat ćemo da ga smjestimo u moju sobu. Neka učini ovako: neka uzme koji dan dopusta, pa neka dođe malo do bolnice, pa ćemo se o svemu točnije porazgovarati.
Ja bih se skoro povratio u Ičiće, ali ne znam da li bi to sušačkoj organizaciji bilo pravo. Tu u stvari malo previše štrapaciram. Gotovo svaki drugi dan moram u grad.
Pa onda imadem masu ženskog društva, a to ti je sve gubitak vremena, energije, zdravlja itd (
)
Lijep pozdrav cijeloj drugarskoj sobi, vaš drug Srđo