Autor Tema: Brzina "Interneta"  (Posjeta: 12056 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
Brzina "Interneta"
« u: 29.08.2014., 14:21:51 »

Offline Kigor

• Global Moderator
  • Full Member
Odg: Brzina "Interneta"
« Odgovori #1 u: 29.08.2014., 15:29:57 »
Nije loše :)

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #2 u: 29.08.2014., 17:24:28 »

:pet :pet :pet :vahidrk

Pa što je to, nešto preko veze!!! ??? Ja ovdje osijedio dok mi učita stranicu, ne znam što se dešava, komp spor za otkačit, izgubim volju za uopće išta raditi!!!

A ovo je moj Ookla test! Od maloprije!   :facepalm

Magnumeeee ... kad opet ideš kumu? Navratider!
« Zadnja izmjena: 29.08.2014., 17:29:45 od zokxy »
Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline Kigor

• Global Moderator
  • Full Member
« Odgovori #3 u: 29.08.2014., 17:53:32 »
Zokxy kladim se da nis pingao svog providera u Zagrebu, pa je zato ping veliki :)

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #4 u: 29.08.2014., 18:10:47 »
A sto rec na ucitavanje stranice - bilo koje - sa foruma preko 2 minute na kompu, a na mobu puno brze???
Trebam hitnu dijagnozu sto ga usporava vec danima... Sad sam pustio antivirus da pici satima da vidim je li u tom fora.  :kap

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
  • Datum registracije: Svi 2013
  • What do you see in the dark, when the demons come?
    • Magnum's place
« Odgovori #5 u: 29.08.2014., 18:16:23 »

Hehehe, to što ovo pokazuje ne znači apsolutno ništa....
Brzina prijenosa podataka ovisi o puno stvari, a ovo što tu piše je samo jedna od njih...

Stvari se cucaju s raznih servera, a ne s interneta. Serveri su spojeni na internet i ako se spajamo na njih, pitanje je kojom oni brzinom pristupaju.

Broj 2, ovo je brzina do Zagreba, a u Zagrebu nema ništa pametno. Austrija je bitna, a iz nje dalje...

Ovime samo kontroliram da li je "lokalna/HR" mreža u banani tj. da li mi ISP ima problema.... Za ostalo se pinga direktno IP servera koji mi treba...

Stoga, laganini, kavica, pivica i uživanje u čekanju i kašnjenju svojstvenih za RH.

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #6 u: 29.08.2014., 18:32:48 »
Inače,

HAKOMetar je Java aplikacija kojom korisnici mogu ispitati kakvoću uslugeširokopojasnog pristupa internetu tj. izmjeriti brzinu prijenosa korisnih podataka do svojega računala.

Podržane inačice operacijskih sustava na kojima se aplikacija može izvršavati nabrojane su ovdje

Rezultati mjerenja mogu vam poslužiti kao jedan od dokaza u postupku prigovora na kakvoću usluge. Prigovor se  podnosi pisanim putem operatoru u roku od 30 dana od dana pružanja usluge, odnosno u roku od 15 dana od dana saznanja za radnju ili propust operatora, uz koji prigovor prilažete rezultate mjerenja. HAKOM-u se sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama možete obratiti tek nakon okončanja postupka pred operatorom. Detaljne upute o načinu podnošenja prigovora možete pročitati ovdje.

UPOZORENJE!

Za korištenje aplikacije na računalu potrebno je imati instaliran Java Runtime. Prilikom pokretanja aplikacije korisnik će morati potvrditi da je svjestan mogućih dodatnih troškova koje će izvršavanje aplikacije izazvati (ukoliko korisnik nema "flat" paket, te mjesečni račun ovisi o količini prenesenih podataka), te da je suglasan s mogućim dodatnim troškom. Detaljni tehnički opis aplikacije možete pročitati u tehničkom rješenju.   

Pokretanje ove aplikacije uzrokuje preuzimanje određene količine podataka s interneta. Na grafu su prikazane predviđene količine podataka koje aplikacija prenosi prilikom inicijalnog mjerenja u ovisnosti o brzini veze. Moguće je odstupanje od predviđenih vrijednosti. Najučestalije vrijednosti označene su plavom, a najveće moguće žutom isprekidanom crtom. Ukoliko korisnik ponavlja mjerenja, aplikacija svaki puta prenosi ponovno sličnu količinu. U slučaju nepredviđene greške ili nedostupnosti pojedinih poslužitelja aplikacija može prenijeti i veću količinu od predviđene u normalnim uvjetima što treba uzeti u obzir.

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1144
« Zadnja izmjena: 29.08.2014., 18:34:33 od magnum.cro »
Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline Kigor

• Global Moderator
  • Full Member
« Odgovori #7 u: 29.08.2014., 18:33:55 »
Evp ja trenutno zivotarim :)

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #8 u: 29.08.2014., 18:40:08 »
Pa vi se nesmijete žaliti, hahahahah

Ajde Zox i ja, ali vi ostali.....

I još dobro plaćam ovih 10 megabita.....  :palacdole

Ali sve je to banana, internet je poludio zadnje vrijeme, jako sporo to ide...   :citam1

Ali doći će dan kada ćemo svi imati optiku...  :d020

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #9 u: 29.08.2014., 19:19:28 »
BTW da ne bi slučajno mislili da je ona super brzina kod mene doma ...  jer nije.

A u zadnje vrijeme mi relativno sporo učitava forum ... ostalo ide normalno ali croinfo forum "zapinje"  :help2

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #10 u: 29.08.2014., 19:45:28 »
Zapinje, zapinje ...

Istina živa, ali nije usamljeni slučaj. Zapinje sve redom.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Offline Kigor

• Global Moderator
  • Full Member
« Odgovori #11 u: 29.08.2014., 19:49:36 »
Naravno i moja je brzina na poslu :)

Igor.kramarsic.com

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #12 u: 29.08.2014., 21:23:17 »
A u zadnje vrijeme mi relativno sporo učitava forum ... ostalo ide normalno ali croinfo forum "zapinje"  :help2

Admineeee???    :o090 :o090 :pojmanemam

Jel ovi silni smajlići odnose brzinu? Magnum je predložio rješenje negdje neki dan ... A fakat ovih prvih 17 mislim da je vrlo rijetko iko upotrijebio - kao i  :justcuz

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #13 u: 02.09.2014., 12:01:09 »
Čudno ... prije marende je "zapinjalo"  sada (kuc kuc kuc da ne ureknem) radi normalno brzo .  :pojmanemam

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #14 u: 02.09.2014., 21:21:04 »
Ovo je grozno :(

Totalna katastrofa što se tiče interneta općenito...

A to, na žalost uključuje i forum....

A, samo da ubacim i ovaj komad teksta preuzetog s BUG-a:

HT snizio cijene Interneta kroz optiku    Hrvatski Telekom počinje nuditi optičke Ultra MAX pakete po cijeni standardnih MAX paketa, priopćeno je danas iz ove kompanije. Posrijedi su paketi bazirani na FttH (Fiber to the Home: optika do kućnog praga) tehnologiji koji nude 10x veću brzinu u odnosu na MAX pakete za privatne korisnike. Korisnicima će tako pristup Internetu po ovim brzinama biti omogućen u paketu od 241 kune mjesečno, a radi se o 100.000 kućanstava kojima je dostupna optička infrastruktura.

Maksimalna brzina od 100 Mbit/s downloada i 20 Mbit/s uploada ona je za koju Hrvatski Telekom jamči da će je korisnik i dobiti u paketima, budući da FttH tehnologija omogućuje zajamčenu brzinu do korisnika, za razliku od drugih ponuda na tržištu gdje se ponuđena maksimalna brzina dijeli među korisnicima na optičko-kabelskoj mreži, rečeno je danas u HT-u.

Svi novi korisnici Ultra MAX2 i Ultra MAX3 paketa imaju osiguran "flat rate" u pristupu Internetu. HT je svoju optičku mrežu izgradio u 15 hrvatskih gradova: Bjelovar, Slavonski Brod, Dubrovnik, Zagreb, Pula, Karlovac, Koprivnica, Čakovec, Osijek, Rijeka, Split, Šibenik, Varaždin, Vinkovci, Zadar. Također,  optika je dostupna i u manjim mjestima: Bukovje Bistransko, Donja Bistra, Gornja Bistra, Jablanovec, Novaki Bistranski, Oborovo Bistransko, Poljanica Bistranska. Kroz naredne dvije do tri godine, još će otprilike 150.000 hrvatskih kućanstava dobiti mogućnost korištenja optičke infrastrukture, obećali su danas predstavnici HT-a...