29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ali zato je termo pasta i na CPU i na GPU i na onom trećem čipu u dnu bila pretvorena u kamen. Naravno da takva termo pasta nema nikakvu funkciju. Prijatelj koji je nekada radio u Netcomu kaže da termo pastu treba mijenjati najdulje svake dvije godine, a ovaj laptop je ovih dana proslavio 5. godišnjicu nabave...
Citat: Jean - 25.04.2013., 11:21:01Ali zato je termo pasta i na CPU i na GPU i na onom trećem čipu u dnu bila pretvorena u kamen. Naravno da takva termo pasta nema nikakvu funkciju. Prijatelj koji je nekada radio u Netcomu kaže da termo pastu treba mijenjati najdulje svake dvije godine, a ovaj laptop je ovih dana proslavio 5. godišnjicu nabave...Najdulje svake dvije godine? Hm, prije ovog što sada imam, imao sam AthlonaXP overklokanog gotovo od dana kada sam ga kupio, cijelo vrijeme na 100% (vrtio sam jednu verziju SETI-ja), nekoliko godina se uopće nije gasio i nikakvih problema. doduše riječ je o "stolnoj" oliti desktop verziji. Sadašnji PC nema overklokani CPU ali mislim da ga imam već kojih 5 godina i naravno da nisam mijenjao termalnu pastu.Celeron 300 overklokan na 333 je također radio 4-5 godina bez gašenja, mislim da radi i danas, naravno bez mijenjanja paste - ikada.Možda su prijenosnici, zbog manje mjesta i slabije cirkulacije osjetljiviji? Mada ni na starlom HP laptopu nisam imao problema iako se ne sjećam ni da sam ga ikada očistio a kamoli zamijenio išta tipa termalne paste.
... utjesno, san mislela samo moj kuri
Na laptopu me strah i pogledat... Doduše, trebao bih ga punit samo kad se isprazni, punjenje ga grije previše....
Citat: magnum.cro - 27.07.2013., 22:39:42Na laptopu me strah i pogledat... Doduše, trebao bih ga punit samo kad se isprazni, punjenje ga grije previše.... Još jednostavnije - izvadi bateriju kada se napuni, ako ga ne nosaš previše to bi trebalo rješiti problem grijanja kod punjenja a i ponešto će produžiti životni vijek bateriji
Dakle, treba mi par informacija:1. Gdje bi se jeftino mogao zalemiti GPU čip natrag za matičnu i zamijeniti termo pasta, ali da to ipak rade profesionalnom lemilicom, a ne fenom za skidanje farbe sa štokova2. Radi li koji servis u Rijeci reballing i koliko to košta?3. Kakva je procedura sa nabavkom informatičke opreme (matične ploče ili samo GPU čipa) preko ebaya?
Ako je u pitanju Dell, oni općenito imaju problema sa pregrijavanjem dok su na punjaču.