D427 stanje 12.02.2017
Od čvora Štefani prema Marčeljima. Već izgrađene objektne neću spominjati.
Nadvožnjak Mučići je skoro pa gotov, tj nadvožnjak je ali nije cesta ispod.
Pogled u smjeru prema Rijeci na isti objekt:
A izgleda da pravno-imovinski spor još uvijek nije riješen pa radovi ne mogu započeti na ovom dijelu (iza šumice na brijego desno je ex deponij Viševac) :
Iz ne znam kojih razloga, ništa se ne radi niti na budućem čvoru prema poslovnoj zoni (Plodine i dr)
U Jugima je zaštitni zid već imao posla - manji odron:
Na čvoru Brnasi se nešto radi ali nije vrijedno spomena. No na asfaltiranom dijelu od tog čvora pa prema Marčeljima, par stotina prije i stotinjak nakon Vrtnog centra, obrusili su asfalt. Nisam primjetio ( nisam bio ni svaki mjesec a kamoli svaki dan na gradilištu) da su tako postupali na drugim djelovima trase.
Nadvožnjak i umjetni tunel u Marčeljima je gotov, barem ugrubo, još nije asfaltiran s gornje strane (pogled u smjeru Viškova).
A malo dalje se radi na bočnim "stranicama"
Najveća novost (barem meni) je (gotovo) probijanje novog nadvožnjaka (ili je ovo podvožnjak?) na cesti Marčelji - Saršoni, odnosno na Petrolejskoj cesti.
Bočno, u smjeru zapada, ili prema Saršonima se radi ovaj odvojak. Ako sam dobro shvatio plan trase, ovdje ne bi trebao biti nikakav spoj. Je li došlo do promjene ili je ovo samo za radove ili nešto treće ... ?
Cesta je prije prolazila točno gdje se sada nalazi ovaj radni stroj.