Pa da, svi smo tamo bili turisti, a bogami tamo ima sto vidjeti cak i ako vas utvrde ne zanimaju ...
Krajolik je prekrasan, ima i staza gdje se dio puta uspinje uz sajle (ovo moram pogledati na slikama kako tocno pise), zatim samo gledanje na strme stijene gdje se penju deseci ljudi odusevljava, gomila ljudi koji zastaju na prijevoju, fini auti i motori, pogled dolje u dolinu, fantasticna dolina alpske rijeke siroka nekoliko stotina metara sa toliko sljunka donesenog s planina da bi se nas Grobnik mogao sakriti - i taj sljunak ne diraju, koliko se da vidjeti, zatim tragovi ledenjaka ... Sve nesto na sto covjek ovdje uz more nije navikao
I da, u bunker se pusta samo jedan dan godisnje, ove godine iznimno dva, treci put je da to rade uopce, oni su entuzijasti koji sve rade svojom lovom, putuju iz raznih mjesta do tamo, uredjuju, pituraju, ciste redovno, iz svog gusta
I ja sam komentirao da ni oni ko ni mi bas to ne znaju ili ne zele bolje valorizirati, na prijevoju je samo uz jedne stepenice bio jedan plakat s najavom o tome, pa je bas cudno ... I jos ne naplacuju ulaz.
A sad na delo. Ne bas gospodsko.