Ovu sam stazu obišla 18. ožujka, što znači da mi je trebalo svega dva mjeseca
da se sjetim uploadati slike i napišem par riječi o ovoj stazi.
Dakle, Uspon mitsko-povijesnom stazom Trebišća - Perun započinje od Mošćeničke Drage, uz dubok klanac u kojem su u davna davna vremena živjeli jedni od prvih slavenskih doseljenika na Kvarneru. O tome i danas svjedoče brojni toponimi koji potječu iz slavenske mitologije i kulture.
Približavamo se selu Potoki (obnovljeno nakon 2.svj.rata, a danas mislim da u njemu ima svega 3 stalna stanovnika) u kojem se nalazi i prva poučno-informativna tabela. Uz uobičajene planinarske markacije počinju i posebne plavo-bijele markacije specifične za ovu poučnu stazu. Inače, ukupna duljina staze je 15km, a vrijeme obilaska je 7h.
Još jedna plavo - bijela markacija staze, no ponešto drugačijeg izgleda od one prethodne.
Pogled na terasasto uređene suhozide Učke sa suprotne strane staze Trebišća - Perun.
Jedna od ilustracija s ukupno 13 poučno-informativnih tabela. Prikazuje mitski svijet starih Slavena - božansko stablo hrasta povezuje nadzemni svijet u kojem vlada vrhovni bog Perun (prikazan u obliku orla), i podzemlje - korijenje stabla - gdje se nalazi zmija, simbol boga Velesa.