Mislim da se taj mesar prezivao Butković. Trebalo bi još malo provjerit kod njegovog sina Erazma koji živi na Zametu. Naime, meni se prije spomenuti Erazmo jednom hvalio da je njegov tata mesar imao auto za kojim se okretala cijela Rijeka početkom 60.-tih. Možda mi je čak rekao i marku, ali nisam zapamtio.
Butkovići su, inače, bili poznata dinastija riječkih mesara. Vukli su porijeklo sa područja Hreljina, a rodonačelnik mesarske loze nastanio se u drugoj polovici 19. st. u Rubeše. Rodbinski su se povezali sa vološćanskom mesarskom dinastijom Viškanić i to u 4 generacije čak 2 puta. Butkovići su mesarski zanat uspješno odrađivali gotovo do današnjih dana (prije par godina je Erazmo otišao u penziju) prilagodivši se prilikama i novonastaloj situaciji nakon 2. svj. rata. Iako u državnoj (društvenoj) službi snalazlili su se dosta dobro, pa su tako među prvima imali i automobil koji se u to vrijeme smatrao kao veliki luxsuz. Za razliku od njih, Viškanići su svoj obrt u Matuljima ugasili 50.-tih godina jer nisu mogli izdržati pritisak koji je nova "narodna" vlast vršila na njih.