29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Prema nazivu i broju bio bi negdje između Vulkana i Lenca. Ako su nadmorske visine točne dosta nisko .A due piani - dva kata?
Citat: Daluka - 03.08.2024., 21:21:02Prema nazivu i broju bio bi negdje između Vulkana i Lenca. Ako su nadmorske visine točne dosta nisko .A due piani - dva kata?Vidiš, a ja mišljah da se radilo o PT bunkeru (dovršenom), koji je danas temelj stambene zgrade na zapadnom dijelu brda Križ (nisam obratio pažnju na niske nadmorske visine)...U svakom slučaju, njegov donji kat je bio čisto logistički. Eto ga tute:
Da, upravo taj.
Stavio si presjek onog bunkera ispod vojarne/planetarija, ja imam u vidu ovaj:
Zar nije na vrhu brda prikazana vodosprema, dva stupa, vrata u sredini, blago povišeni krov u sredini, zvjezdarnica bi imala sasvim drugačije konture?
Citat: Daluka - 06.09.2024., 07:43:52Zar nije na vrhu brda prikazana vodosprema, dva stupa, vrata u sredini, blago povišeni krov u sredini, zvjezdarnica bi imala sasvim drugačije konture?Ne, prikazana je upravo zvjezdarnica/vojarna, samo u presjeku koji odgovara položaju projektirane utvrde. (Zašto bi vodosprema imala puškarnicu?)A dovršeni PT bunker je (koliko se sjećam, davno je to bilo) sličan ovome što je stavio Lijo, i radilo se o betonskom monobloku (bez podzemnih prolaza).