29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ako se dobro sjećam, mjesec bi se trebao fotografirati s ekspozicijom 1/125 ili bržom, tj kraćom zbog brzine kojom se kreće po nebu. Ista je i razlog zašto se nije moglo npr teleskopom provjeriti da li su astronauti sletjeli na Mjesec. Dok se teleskop potrebnog povećanja naštima, prošo voz, odnosno Mjesec
imam jednu zgodnu okinutu iz afijona
Inače, mislim da bi to moglo biti snimljeno negdje iznad Švicarske. Djeluje mi dovoljno "alpasto" za to podneblje.
Kad sam bio u riječkoj zvjezdarnici, vodič nam je objasnio da se teleskop rotira u skladu sa zemljinom rotacijom. Očito u to vrijeme nisu imali te moderne teleskope.
Citat: Aisling - 05.05.2012., 19:40:43Inače, mislim da bi to moglo biti snimljeno negdje iznad Švicarske. Djeluje mi dovoljno "alpasto" za to podneblje.Pa valjda znaš od kud do kud si letila. Ili reci, pa ćemo na fligthradaru provjerit sve afijone.
Pa nego u skladu sa kojom rotacijom bi se trebao rotirati - sunčevom?
Citat: elvis - 05.05.2012., 20:05:14Pa nego u skladu sa kojom rotacijom bi se trebao rotirati - sunčevom? Možda još netko vjeruje u geocentrični sustav.
To je imene zbunilo kada sam letio avionom , naime na tlu se nisu vidjele oznake granica, gradova, rijeka, ...
Evo samo dvije moje fotkice sinoć iz Brseča...Canon EOS 80d+Tamron 17-50mm f2.8