Autor Tema: MO Podmurvice (edukativne šetnje)  (Posjeta: 3410 puta)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
Odg: MO Podmurvice (edukativne šetnje)
« Odgovori #15 u: 11.10.2024., 08:29:34 »
... Hote vi, hote, ja ću vas čekat na Trsatu va Kissu. :hiker :thankyou
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline FiumeRi

• Global Moderator
  • Jr. Member
  • Datum registracije: Vel 2012
    • Riječke poštanske marke
« Odgovori #16 u: 11.10.2024., 12:02:18 »
Poštovani,

Vijeće MO Podmurvice organizira vođenu šetnju u nedjelju, 13. listopada 2024. godine uz stručno vodstvo prof Theodora de Canziani...

Mi dolazimo! Malo šetnje nedjeljom je puno bolje od birtijanja. Hvala na obavijesti

Offline Rijeka

• Global Moderator
  • Sr. Member
« Odgovori #17 u: 11.10.2024., 17:29:01 »
Ako ne odem na planinu, moguće da se vidimo!  :beer2
Trebala sam bit sponzoruša, j`bo me grom samostalnu..

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member

Offline Rijeka

• Global Moderator
  • Sr. Member
« Odgovori #19 u: 10.12.2024., 19:29:46 »
Prosinac na Pećinama – posjeta Villi Ružić

Povodom programske aktivnosti Vijeća MO Pećine – Prosinac na Pećinama u suradnji s Vijećem MO Podmurvice organizira se Božić u Villi Ružić uz stručno vodstvo Theodora de Canziani u nedjelju, 15. prosinca 2024. godine s početkom u 12 sati.

U Villi je postavljena izložba umjetničke fotografije „More hoće van“ Mirjane Lončar te umjetničke jaslice iz keramike Margarete Krstić.

Pozivamo vas na predbožićni susret i radost druženja te se radujemo vašem odazivu uz kuhano vino i slastice.

Vijeće MO Pećine sa tajnicom

Vijeće MO Podmurvice sa tajnicom

Offline Rijeka

• Global Moderator
  • Sr. Member
« Odgovori #20 u: 06.02.2025., 10:33:49 »
Pozivamo na vođenu edukativnu šetnju u nedjelju, 09. veljače 2025. godine u 10 sati, a okupljanje je na Trgu 111 Brigade Hrvatske Vojske, između zgrada nekadašnjeg Hotela Europa sa jedne strane i zgrade Euroherca (bivša zgrada "Croatia line") – fotografija u privitku.

Rekreacija ljudi, mjesta i događaja vezanim za D'Annunzievu riječku avanturu u ozračju promocije dokumentarno-igranog filma "Fiume o morte!" riječkog redatelja Igora Bezinovića. "Putovanje" gradom tek ponešto izmijenjenog lica nakon više od stotinu godina rekreiranom prezentacijom "Fiume 1919. –Rijeka 2019. Theodora de Canziani i Zdravka Kirinčića, a u organizaciji MO Podmurvice održanog u Državnom Arhivu u Rijeci, 01. srpnja 2019. godine.

Početak naše šetnje kreće sa trga kraj ex Hotela Europa, a završava ispred ex Guvernerove palače.

Gabriele dʼAnnunzio je rođen u Pescari, 12. ožujka 1863., a umro u Gardone Riviera, 1. ožujka 1938. godine. Rođen pod imenom Gaetano Rapagnetta D'Annunzio, bio je talijanski pjesnik-vojnik, dramaturg, političar, tvrdi nacionalist i zagovornik talijanske imperijalne politike. Jedan je od značajnijih članova iredentističkog pokreta te duhovni inspirator Benita Mussolinija.

12. rujna 1919. Gabriele d'Annunzio je zajedno sa skupinom legionara ušao u grad Fiume (Rijeka) i zauzeo ga. Tako je započela avantura koja će trajati više od godinu dana i kojom će ova mala luka na Jadranu postati središte političkih eksperimenata (“La Carta del Carnaro”), ali i odvažnih poetskih i umjetničkih eksperimenata...