29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Koja je utvrda br. 26, nije mi poznata iz ovog opisa?Također nisu li tobruke izmislili Talijani i da su prvotno bili namjenjeni za tenkovske kupole? Kupola na ovim tobrucima je bila od francuskog tenka Renault R35, moguće da su ih Talijani nabavili u međuratnom razdoblju ili su ih Njemci predali Talijanima nakon invazije na Francusku, pošto je taj tenk bio gotovo beskoristan pred kraj rata vjerovatno su odlučili iskoristiti kupole za tobruke.Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Malo dalje prema Rijeci je prema planu trebao biti još jedan položaj u Kaverni, ali ne znam točnu lokaciju.
Citat: Lijo - 19.11.2024., 17:14:43Koja je utvrda br. 26, nije mi poznata iz ovog opisa?Također nisu li tobruke izmislili Talijani i da su prvotno bili namjenjeni za tenkovske kupole? Kupola na ovim tobrucima je bila od francuskog tenka Renault R35, moguće da su ih Talijani nabavili u međuratnom razdoblju ili su ih Njemci predali Talijanima nakon invazije na Francusku, pošto je taj tenk bio gotovo beskoristan pred kraj rata vjerovatno su odlučili iskoristiti kupole za tobruke.Sent from my M2012K11AG using TapatalkUtvrda br. 26, odnosno položaj u kaverni uz Lujzijanu, otprilike crveno označeni sektori djelovanja puškarnica, s ulazom s riječke strane.Malo dalje prema Rijeci je prema planu trebao biti još jedan položaj u Kaverni, ali ne znam točnu lokaciju.
Citat: lappino - 20.11.2024., 09:50:54Malo dalje prema Rijeci je prema planu trebao biti još jedan položaj u Kaverni, ali ne znam točnu lokaciju.160 - 180 m od kolničkog traka zaobilaznice, izbočina drugog desnog zavoja.Put za doć iznad tunelskoh cijevi.
Otprilike, mislim da je tu cesta bila širena prema brdu
gdje bi bio pozicioniran onaj tobruk R1,
Citat: Lijo - 22.11.2024., 10:39:57 gdje bi bio pozicioniran onaj tobruk R1, Otprilike gdje je stilizirana mačja glava.I tu su rađeni veliki iskopi, pa?Ako idete pogledajte što se krije iza malog kruga lijevo.Izvor snimke: DGU