29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
Često nailazim na ove kolčiće po mulatjerama između ovih bunkera.. predobro izgledaju da bi bile sa kraja 30-ih. Lovci?? Planinari??
Pronašao sam ... i ovu čahuru, ... jesu li iz rata,ili je nekom lovcu ostala..
Citat: Vin20ck - 17.03.2021., 14:15:51Opaaaa!! Znači bingo! Ipak mislim da je veća vjerovatnos da je metak koji je napravljen u Njemačkoj 1937,a pronađen u bunkeru,okinuo neki vojnik,a ne lokalni lovac. Partizani su jedno vrijeme boravili na Lukovu,bili i bombardirani gore,pa je lako moguće da je bilo i okršaja pješadije. Hvala na informacijama o metku. Ubio sam se pretražujući oznake streljiva po netu. Već sam pomislio da je neka kućna radinost..More bit jedno i drugo.Metak u čahuri od mesinga proizveden u Njemačkoj tvornici metala Wolfenbüttel GmbH 1937. godine u seriji broj 48.
Opaaaa!! Znači bingo! Ipak mislim da je veća vjerovatnos da je metak koji je napravljen u Njemačkoj 1937,a pronađen u bunkeru,okinuo neki vojnik,a ne lokalni lovac. Partizani su jedno vrijeme boravili na Lukovu,bili i bombardirani gore,pa je lako moguće da je bilo i okršaja pješadije. Hvala na informacijama o metku. Ubio sam se pretražujući oznake streljiva po netu. Već sam pomislio da je neka kućna radinost..
... 7.92×57mm Mauser. (A to je municija koju je i Jug. Kraljevska vojska koristila.)
Što kažu slova i brojke?