29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.
... Gdje je upad pak 6 ojra za ljude, i 4 za penzionere.
Citat: lappino - 28.06.2017., 10:25:32... Gdje je upad pak 6 ojra za ljude, i 4 za penzionere. Htio sam Lappina prijaviti zbog uvrede na bazi uvrede . Tražio sam u pravilima crticu po kojoj bih ga prijavio ali je nisam našao. A tako me je uvrijedio - da ljudi i penzioneri Lukavi Lappino - sve je točno napisao, a usput mnoge uvrijedio. Bravo majstore - volim takve ubojite riječi. Inače, najbliža crtica Pravila koja bi se za ovakav uvređujući post mogla pokazati je ova:- zabranjeno je vrijeđanje ostalih korisnika, korištenje govora mržnje, poticanje svađa na osobnom/nacionalnom/vjerskom nivouNe piše zabrana vrijeđanje na osnovi dobi članova foruma pa predlažem da ubacimo to u Pravila. Nadam se da ne treba zato Skupština. E, nećeš više - Lappino! A sad vidim da nema i zabrane za vrijeđanje na bazi spola, seksualne orijentacije... Uh ima posla za mnoge.
zaključak-penzioneri nisu ljudi... san dobro skužil?
SLIKE - za veće količine slika predviđena je tema PIC POST. Maksimalna dozvoljena širina slike je 600 piksela. Možete staviti i link na veću rezoluciju! Pripazite na memorijsku težinu slike. Pojedinačne slike se toleriraju i na ostalim dijelovima Foruma, ako im je svrha ilustracija topica, posta, čestitke i sl. Maksimalni broj slika po jednom postu je 10.
Tony_rislikice bi trebalo stavljati u privitke jer će nakon nekog vremena nestati a bila bi šteta.
Ovako, imam pitanje vezano za postanje slika, čisto da ne napravim nered, a nisam ni došao Pravila kažuCitat:SLIKE - za veće količine slika predviđena je tema PIC POST. Maksimalna dozvoljena širina slike je 600 piksela. Možete staviti i link na veću rezoluciju! Pripazite na memorijsku težinu slike. Pojedinačne slike se toleriraju i na ostalim dijelovima Foruma, ako im je svrha ilustracija topica, posta, čestitke i sl. Maksimalni broj slika po jednom postu je 10.Citat: milić - 15.02.2021., 08:32:08Tony_rislikice bi trebalo stavljati u privitke jer će nakon nekog vremena nestati a bila bi šteta. Slažem se da upload na vanjske servere ponekad, zapravo najčešće nije najsretnije rješenje. Ali isto tako vidim da se redovito radi na forumuUkoliko bi uplodao slike kao attachment ili ti privitak na forumu to bi u principu kod mene značilo 1 slika = 1 post s obzirom na ograničenje od 512KB po privitku pojedinačno i max 512KB ukupno po postu (slike koje inače postam po forumima su 1200px X 675 ili 1200 X 900 i imaju između 250 i 500KB). To isto tako znači da bi ponekad imao 10 -15 postova zaredom u jednoj temi. Dali je to ok? S obzirom da po forumu vidim slike koje definitvno nisu široke 600px, a i današnji standardi i monitori su nešto drugačiji nego 2012. kada su pravila pisana molim odgovor što je i kako dopušteno. Razni forumi imaju razna pravila, definitvno ću se prilagoditi, samo moram znati točno čemu...
Kakvi privitci, kakvi bakrači. Tony, stavljaj fotke kako hoćeš. Nigdje u pravilima ne piše da fotografije moraju bit u privitcima. Od toliko hvaljenih privitaka, dođi na forum kao neregistriran član (gost) i nećeš vidjet niti jednu fotografiju.
Ne ulazim u administriranje foruma, ne znam koliko posla zahtijeva preinaka da sve radi kako bi svi htjeli da radi, ali ne očekujem da će se toga netko prihvatiti ako zahtijeva velik utrošak vremena koji nitko ne plaća. Da bi se sve sredilo vjerojatno treba para koje ova Udruga baš i nema na bacanje. I dalje ćemo se oslanjati na volontiranje, pa ako to umanjuje osjećaj zadovoljstva gostiju, nek znaju u čemu je stvar. Do daljnjeg idemo ovako. nek samo funkcionira
Hvala na odgovorima i pojašnjenjima, ovih dana će možda još biti još nešto materijala sa vanjskog servera, a u budućnosti ću se truditi sve stvaljati kao attachmentMoje mišljenje o problematici upload-a na forum ili vanjske servere sa strane korisnika koji objavljuje veliki broj slika po postu i relativno veliki broj postova u periodu kada nisam na brodu: Upload na forum, definitivno da, ALI to onda mora biti na platformi koja je user friendly, atraktivna, moderna i omogućavati jednostavno korištenje s računala i mobitela - moje mišljenje je da je to općenito jedini put kojim forumi mogu ići ukoliko ne žele da ih društvene mreže pregaze do kraja. Znam nekoliko foruma koji su napravili migraciju na nove platforme, omogućili jednostavan direktan upload, pa onda još dodali i zgodne stvari tipa automatic resize na XXXX px po dužoj stranici, like funkciju i slično te se vidi povratak nekih starih korisnika koji su u prošlosti odustali zbog razno raznih katastrofa tipa photobucket, imageshack i slično, ali i dolazak novih korisnika.E sad, da sve ne bude tako bajno to naravno zahtjeva dramatično više prostora na serveru, veće troškove i više vremena provedenog na održavanju.Da se nebi shvatilo da sam došao prodavati neku pamet, ovo je samo moje mišljenje i iskustvo. I sam sam na neko vrijeme odustao od foruma, pa sam se vratio
Ne mora stavljati uopće. Ništa. Ne mora ni pisati ništa. Nije obavezno. Kao ni postavljanje fotki u privitke. Nije obavezno. Ali sav taj trud i rad i gubljenje sati i sati zato da bi gosti bili zadovoljni i to besplatno? Pa neka se registriraju. Isto je besplatno.
Upload na forum, definitivno da, ALI to onda mora biti na platformi koja je user friendly, atraktivna, moderna i omogućavati jednostavno korištenje s računala i mobitela - moje mišljenje je da je to općenito jedini put kojim forumi mogu ići ukoliko ne žele da ih društvene mreže pregaze do kraja.
Društvene mreže su već odavno pregazile forume. Ostao je samo još pokoji čavao za zabit u lijes. Stvar evolucije- nešto umire, nešto novo se stvara. Uvijek bilo i bit će.