29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Brgud(i) od virgultum -
Dakuka - Riječka toponomastika - Skok, Petar - ne moren nać!
Citat: milić - 06.10.2019., 22:06:50Dakuka - Riječka toponomastika - Skok, Petar - ne moren nać!Literatura koja je završavala u kontejnerima početkom 90-tih na sreću tu je www pa se ipak može pročitati.Istorijski časopis, organ istorijskog instituta SAN knjiga III 1951.
Zač slabo poznan ZametTrampi, Pužići, Mulci, Tići, Drnjevići, Mamići, Ćikovići, ... To su zaselki Županije Zamet ke je nabrojil Matko Laginja va knjige Kastav Grad i obćina ... ...Za onega ki ne voli čitat
Zač slabo poznan ZametTrampi, Pužići, Mulci, Tići, Drnjevići, Mamići, Ćikovići, ... To su zaselki Županije Zamet ...
Znan (videl san) da piše Ćiković al san mislel da je štanparska greška. Još mi je bilo čudno aš su Ćikovići ipak malo daje.A sad kad si to zivukal...Neki Srdoč, ki je bival va Palace va Pehine, je govoril da mu je Ivan Ćiković Beli nekakov blizak rod, me par ujac. Pred malo mu je sin, smanu je šal va školu, umrl i vidin da jin je kućno ime Brkotovi a bili su od Drnjevići, kuća nekako kraj Morčića, z južne strani cesti, ako se dobro domišjan. Morda je to taj zaselak Ćiković
Ne znan ako to ima kakove vezi, ali Ćikovo je područje zmej Bani i Brnasi
Vitomir Širola Pajo MOJ PUT U PARTIZANE[...] često su Talijani polazili u većim grupama cestom iz Kastva u pravcu Sv. Mateja i dalje, a ja sam imao dobro spremljenu jednu kragujevačku bombu i pošao da je upotrebim na Talijane na cesti na Ćikove, a to je između mog sela Brnasi i Žegoti.
Mulac se je reklo za muškega ... otroka kega je mat rodila a da ni bila oženjena.
Zač slabo poznan ZametMulci je selo ko je promenilo ime va Pletenci.