Prilikom istraživanja podataka o obiteljima Bontića u Državnom arhivu, bila sam jako razočarana nepreglednim Staležom duša u Rijeci ( trebala sam to očekivati jer se radi o višekatnicama sa mnogo stanova i velikom fluktuacijom stanovništva), zbog čega je jako teško povezati pojedine obitelji. No, dogodilo se nešto neočekivano: Mladen Urem, voditelj čitaonice, upoznao me s Tomislavom Pilepićem, prof. koji je istovremeno tražio neke podatke koji su i mene zanimali, a trebaju mu jer piše knjigu o Zametu. Uspostavilo se da je poznavao moju obitelj i da je živa enciklopedija Zameta. Nakon nekoliko dana dogovorio je posjet obitelji koja živi u jednoj od dvije preostale kuće Bontića. U jednoj živi Robert Diraka, unuk pokojne Fanice Bontić, dok je u drugoj živio Pepe Bontić (1910.) sa ženom Mimom Bontićevom ( Marijom r.Širola) i kćerkom Tinom. Tina je bila udata za Talijana koji je imao dućan s voćem i povrćem u Štrosmajerovoj ulici. Nakon drugog sv.rata su optirali i Tina je umrla nedavno u Torinu, a kuću su prodali ( podaci o toj obitelji su na objavljenoj stranici u Staležu duša).
Nekadašnji vlasnici kuće Bontića na današnjoj adresi Baredice 3: Fanica Bontić i njezin sin Bruno Diraka; Ksenija Bakarčić, Milka Diraka, Tomislav Pilepić, prof. i Robert Diraka ispred stare kuće Bontićevih