29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
kulturnom baštinom izuzetne važnosti – claustrom Alpium Iuliarum, kasnoantičkim obrambenim sistemom
Naravno da je to kulturna baština, jer štiti kulturu i civilizaciju od barbarizma i divljaka sa druge strane zida.
Citat: milić - 04.11.2017., 16:10:02 kulturnom baštinom izuzetne važnosti – claustrom Alpium Iuliarum, kasnoantičkim obrambenim sistemomMada se meni ova tema jako sviđa , ne vidim baš na temelju čega bi granični zid, onako na prvu se sjetim berlinskog zida, a na drugu - zida oko palestinskih teritorija ili onog zida što Trump obećava napraviti (ali ne na Trampovom bregu), bio kulturna baština
Mene više od toga je li to kulturna ili građevna baština brine koliko je love sprašeno i u što. Sjećam se da sam bio osupnut kad sam negdje (ma u Novom listu, gdje drugdje) vidio koliko je love vrijedio taj interregionalni projekt. Između ostalih zapamtio sam i udrugu Žmergo, što mi više djeluje kao neka karnevalska udruga nego arheološka.
Ovo je nastavak i kraj. Kratak tekst na tri stranice. Znam da vas brine tko će to prevesti. Možda ću i ja ka uhvatim malo vremena, sad mi se čini važno da makar bude ovdje. Inače, cijeli pdf skinut je sa stranica Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković".