Autor Tema: Ilok, Vukovar, Osijek, Kopački Rit...  (Posjeta: 14801 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
Odg: Ilok, Vukovar, Osijek, Kopački Rit...
« Odgovori #30 u: 24.05.2017., 10:09:11 »
 :cool2 :bravo :bravo3

Kamate, da su bile relativno male. Od sjetve do žetve 0, 5 %. Malo, a oni se bogatili. A kako je s današnjim kamatarima - moš samo mislit.

Bez namjere da branim kamatare u obzir treba uzeti i slijedeće:
Uz gotovo pa deflaciju, prošle godine je po DZS inflacija u Hrvatskoj bila 0,9% , dok je po istom izvoru stopa inflacije za razdoblje 1.1.2000 do 1.1.2017 bila 44,4%  :eek

Drugim riječima, kamate su mogle biti 0,5% samo kada faktički nije bilo inflacije.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #31 u: 28.05.2017., 18:09:59 »
Ma tako je Elvis. Naš vodič Tomo (ko mnogi Tomislavi) negdje nešto pročitao, čuo pa misli da je baš tako jer se njemu dopalo ili sjelo u uho. Ali, ja kao pravi reporter, ne smijem biti pristran komentirajući njegove izjave, izračune i sl. Moja je uloga prenijeti vam njegove riječi.  :lol3
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #32 u: 28.05.2017., 19:12:22 »
Jutros, na kavi  :beer2 :m055 s Damirom V. pitao sam ga je li pročitao što sam stavio o njegovom tati. On kaže da nije, a meni čudno jer, kao, još sam i napomenuo da pročita to. Međutim, sad vidim da nisam "to" niti stavio. Valjda u stvaralačkom žaru negdje sam omanuo.
Isprika Damiru i vama dragi čitaoci!
A ovdje je taj link o boksu u Vukovaru gdje se spominje Damirov tata Zvonko Vukelić, na str. 4.

http://gkvu.hr/wp-content/uploads/2017/03/plakati.pdf

Dakle, radi se o grobu Ante Vukušića, četverostrukom prvaku Jugoslavije u boksu - teška kategorija, balkanskom šampionu i čovjeku koji je pobijedio i legendarnog Kubanca Teofila Stivensona. I njega (Vukušića) je naš dvodnevni voditelj jako nahvalio, kao vrhunskog sportaša i čovjeka.
Prošeći se z manun okolo Trsata.