Moji roditelji na dan vjenčanja. Ne znam kad su se vjenčali, a i nemam neki papir pri ruci da pogledam. Znam da je brat već bio rođen pa pretpostavljam da je ovo negdje iz 1949.g.
Otraga nema, kao što je uobičajeno, pečata fotografa. Pretpostavljam kako su se fotografirali u Foto Belvedere.
Ove fotke su nestručno lijepljene od strane moga tate koji ih je i rasparao u nekoj svađi s mamom. Haha nijedan brak nije pastorala.
Na slici stoje s lijeva: mamin kum Josip Brmalj (Jože Perčev), kuma mamina sestra Dragica Badurina r. Šebelja (Draga Puhova), vozač neki Kastavac, zaboravio sam ime, tatina kuma, njegova sestra Marija Vukmirović r. Mrvčić (Mera Bavdina) i kum, kasnije oženio tatinu sestru Bogoslavu, Ivan Maljavac (Ive Matešin).
Sjede moji dragi roditelji Marija Mrvčić r. Šebelja (Marija Puhova) i Ivan Mrvčić (Ive Bavdin).
Meni su jako interesantne cipele iz onog doba. Uglavno naluštrane su. Postoji u Studeni još jedan izraz naboksane. Boks je krema za cipele, patina pa su cipele i napatinane.
đJa na maminim nogama ne vidim čarape. Onda se rado (bilo je u modi, što bi rekli) nosilo soknice - po klanjski žočići. Jesu li nekim crnim kanalima nabavljene najlon čarape ne znam, a nemam više koga ni pitati. Nažalost svi (za Kastavca nisam siguran) s ove fotografije su mrtvi. Posljednja je umrla moja mama 2008.