Autor Tema: Nova bolnica Sušak  (Posjeta: 21968 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
Nova bolnica Sušak
« u: 07.12.2016., 18:49:08 »
Dobio sam kritiku da sve pršti od radova meni pred nosom, a da na forumu nema ni pisma ni slike.
Pa evo da se malo opravdam. Danas sam prošetao uz gradilište i osim rupe za sada i nema nešto bitno. Pratit ćemo radove ažurno.
Slikano danas!
P.S.
Otvorio sam temu onako, brzinski. Pa evo samo da stavim slikicu kako bi znali kako je to velik građevinski, ma i u svakom drugom smislu, poduhvat. Jedva se snalazim u ovoj gužvi nabacanih zgrada. Vidim staru bolnicu i polikliniku te novu dijalizu i barokomoru. Ove ceste su: donja - Krautzekova ulica, a desna ul. Tome Strižića. Po ovome nestaje tzv. Vojno igralište, nedavno obnovljeno.

Izvor: Novi list http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Novi-KBC-Ginekologija-i-pedijatrija-nece-cekati-privatnika?meta_refresh=true
« Zadnja izmjena: 09.12.2016., 08:11:54 od milić »
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
Odg: Nova bolnica Sušak
« Odgovori #1 u: 07.12.2016., 18:50:46 »
A izvođač je:

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #2 u: 07.12.2016., 18:55:18 »
Pročitajte dobro kaj se dela.
A.1. Faza iskopa i zaštita građevinske jame
2. Otvaranje i uređenje južnog ulaza u CHM (Centar hitne medicine - pretpostavljam)

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #3 u: 07.12.2016., 18:58:17 »
Ovo je pravi pogled na gradilište!
...Bit će nastavljeno za par dana! :treeswing

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #4 u: 07.12.2016., 21:41:25 »
Ja tu rupu poslikao neki dan, al još se lovim s onim z335kovim vremenom  :facepalm
Don't drive faster than your guardian angel can fly!

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
  • Datum registracije: Svi 2013
  • What do you see in the dark, when the demons come?
    • Magnum's place
« Odgovori #5 u: 07.12.2016., 21:55:52 »
Ma daj, počeli su minirati, žena mi svako malo misli da će joj se ona stara zgradurina srušiti na glavu :(

Poslano sa mog HTC One max koristeći Tapatalk

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline z355ko

• Full Member
  • Datum registracije: Pro 2013
« Odgovori #6 u: 08.12.2016., 11:27:58 »
Ja tu rupu poslikao neki dan, al još se lovim s onim z335kovim vremenom  :facepalm
jeli da je nezgodan taj vremen, nemoš ga ufatit ni pod razno

no , iako zbilja o ovoj temi nemam pojma, ipak ću reći da mi je čudno, da se kod ama baš svake gradnje najprije ukloni sve živo, stabla, grmlje. Ne samo ono što je na iskopu i koje logično smeta, neko i desetak metara, pa i nekoliko desetaka dalje. Na taj način nastaje rana. nakon završetka radova uokolo objekata na*izde kojekakve egzote i onda se čude kako imaju problema s njima, ili da neće rasti ili još gore da zagade cijeli kraj(ailanthus peregrina). Ok kad su već neki odlučili iz meni nedokučivih razloga ukloniti raslinje, zašto , ama baš nigdje ne posade koju voćku, zar bi zbilja par jablana narušilo gradski ugođaj? ono kao neko bi se zgražao: "zamisli što su napravili iza bolnice, umjesto prekrasnih čempresa kako priliči jednoj tako ozbiljnoj ustanovi ,neko nestručan posadio je tri jabuke i dvije kruške, kako li će to tek štetno djelovati na štićenike"
bolje biti vjetar nego list

Offline LLeon

• Full Member
  • Datum registracije: Ožu 2012
« Odgovori #7 u: 08.12.2016., 11:34:16 »
Dobio sam kritiku da sve pršti od radova meni pred nosom, a da na forumu nema ni pisma ni slike.
:lol1
A čuj, vidiš i sam kako je. Promet opada, nekad vrijedne pčelice prešle u povremene čestitare. Spala knjiga na par slova. I sam si primjetio da sam se i ja uozbiljio. A što'š kad nemaš ovdje više koga ni zaje..... :kap :shame

Offline kobler

• Global Moderator
  • Full Member
  • Datum registracije: Sij 2013
« Odgovori #8 u: 08.12.2016., 15:08:41 »
... ailanthus peregrina ...
To je pajasen, invazivna vrsta stabla koja se brzo razmnožava, a samoniklo raste i iz zapuštenih pukotina asfalta ili betona.

Offline z355ko

• Full Member
« Odgovori #9 u: 08.12.2016., 17:56:42 »
Tako je, često se koristila kao parkovna vrsta baš zbog tih sposobnosti, no rado zagadi prostor pa je sad već pomalo izbjegavaju

Offline Fisko

• Newbie
  • *
  • Datum registracije: Kol 2016
« Odgovori #10 u: 08.12.2016., 21:13:03 »
Čempresi su jako korisna stabla blizu bolnice po mom  sudu. Imaju gustu krošnju i rade  dobar  hlad,  a što  je  više  sjene  na  zgradi manja je  potreba za  hlađenjem ljeti.  Prije  koju  godinu  nona mi  je  usred  ljeta završila na  sušaku sa infarktom i 20% funkcionalnog srca.  Kako  su  posjekli svo drveće ispred glavne zgrade,  ništa nije  sprječavalo sunce da  napravi paklenu temperaturu na 4 katu gdje su srčani bolesnici.  Nadam se  da  će  nova  bolnica imati pravi sustav grijanja i hlađenja, a ne  neka djelomična rješenja.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Offline z355ko

• Full Member
« Odgovori #11 u: 08.12.2016., 23:16:48 »
za toplije krajeve korisnije su listače, na stranu što su čempresi lijepi, no korisnost je opet nešto drugo, ljeti kad sunce nemilosrdno pali listače svojom bogatom krošnjom rade baš dobru sjenu, a zimi kad nam svaki tračak sunca dobro dođe tada lišća nema i nema prepreke da sunce dođe na prozorčić(podsjetilo me na staru našu čitanku)

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #12 u: 09.12.2016., 18:19:38 »
Kada smo već prešli na horikulturne teme, od čempresa se navodno rade lijesovi za pape.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #13 u: 07.01.2017., 13:29:14 »
Vaš svudastiže fotograf je 5. siječnja tekuće! godine posjetio gradilište buduće bolnice  (jel ono ginekologija i rodilište?) na Sušaku.
Od zadnje posjete graditelji su napravili cestu i promijenili ogradu. Druge promjene ne vidjeh. Radilo se i tog dana, doduše više se čulo nego vidjelo taj rad. Razbijalo se stijene udarnim samohodnim pneumatskim batom - ako se to tako nekako naziva. :89

Offline zokxy

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dont drive faster than your guardian angel can fly
    • O svemu i svačemu
« Odgovori #14 u: 07.01.2017., 13:58:55 »
Miliću, ovo na drugoj slici ti je samohodna bušilica, ona burgija rupe za uzeti uzorke ili češće za postavu mina. Jeftinije je ako je tvrda stijena izminirati nego pikamirati.  :wavey
Don't drive faster than your guardian angel can fly!