29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Da ne otvaram novu temu ovdje ću staviti nekoliko fotografija stare ceste od Gornje Drenove prema Lopači za koju mnogi zagovaraju da bi je trebalo obnoviti jer je najkraći put od Kozale, Drenove i Škurinja do zapadnog dijela Grobnišćine (Lopača, Jelenje, Dražice itd.)Cesta je označena na starim kartama 18.stoljeća, a uspinje se od raskrižja na Lokvama asfaltiranom cestom do vrha brda gdje se nalazi proširenje i od tud stara cesta se makadamom strmoglavljuje prema Lopači gdje se spaja na postojeću asfaltiranu cestu koja nije u funkciji zbog klizišta (Lopača-Grohovo).
Citat: piket - 03.10.2022., 15:15:48Da ne otvaram novu temu ovdje ću staviti nekoliko fotografija stare ceste od Gornje Drenove prema Lopači za koju mnogi zagovaraju da bi je trebalo obnoviti jer je najkraći put od Kozale, Drenove i Škurinja do zapadnog dijela Grobnišćine (Lopača, Jelenje, Dražice itd.)Cesta je označena na starim kartama 18.stoljeća, a uspinje se od raskrižja na Lokvama asfaltiranom cestom do vrha brda gdje se nalazi proširenje i od tud stara cesta se makadamom strmoglavljuje prema Lopači gdje se spaja na postojeću asfaltiranu cestu koja nije u funkciji zbog klizišta (Lopača-Grohovo).U jednom od svojih brojnih lutanja Grobnišćinom, krenuo sam istražit tu cestu iz smjera Lopače, ali sam naletio na dosta blatnjav teren i veliku uzbrdicu, pa sam ubrzo odustao. Ni hrpe smeća uz cestu nisu djelovale poticajno za nastavak istraživanja. Sad znam da treba krenuti sa druge strane. Mislim da ova cesta nema potencijal za asfaltiranje i puštanje u promet zbog toga što bi Lubanjski uspon bio usko grlo. Strm i uzak. Gornji dio se još i može proširit, ali donji dio među kućama- teško. Lakše i jeftinije bi bilo obnovit postojeću cestu na kojoj je odron, ali valjda je najlakše i najjeftinije reći: "ne može se".
Lakše i jeftinije bi bilo obnovit postojeću cestu na kojoj je odron, ali valjda je najlakše i najjeftinije reći: "ne može se".