29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Citat: ja moren - 29.09.2016., 08:03:17.. -mi smo na našoj imeli -radnik opatijaisto tamo krajen sedandeseteh let se je moglo na veliko poć kupovat preko boni od firmi-va njihov vekli skladišni centar smješten med ulicun 43 ist divizije (stara cesta za učku ) i ceste ka od matuj gre prema trstu-malo zdola tiba (mikrona)sredinon osandeseteh su otprli na samoj ceste diskont-baš tako je pisalo na butige-va prizemlju jene stare kuće-vizavi skretanja za skladiše-uz to glavno skladište je bil jedan veli dolac-va ken su bili i tuneli skloništa-mislin da je se to danas zatrpanoČa ni tamo bil Kvarner - expres (sklonište nr. 3) imeli su monopol na se butige na Opatijsken područje isto kot Brodokomerc na Rečken, pokla je va kuglane neš bilo.
.. -mi smo na našoj imeli -radnik opatijaisto tamo krajen sedandeseteh let se je moglo na veliko poć kupovat preko boni od firmi-va njihov vekli skladišni centar smješten med ulicun 43 ist divizije (stara cesta za učku ) i ceste ka od matuj gre prema trstu-malo zdola tiba (mikrona)sredinon osandeseteh su otprli na samoj ceste diskont-baš tako je pisalo na butige-va prizemlju jene stare kuće-vizavi skretanja za skladiše-uz to glavno skladište je bil jedan veli dolac-va ken su bili i tuneli skloništa-mislin da je se to danas zatrpano
Ali zato je 3.maj u to vrijme bio predvodnik u mnogočemu. Živio 3.maj tog doba!
Citat: LLeon - 28.09.2016., 17:54:45Imam pitanje za starije; nekako mi u glavi stoji da je to BK skladište, današnji C&C u Kontuševoj u to vrijeme bio jedini "shopping centar" u Rijeci, tj. bio je najveći dućan u gradu.U kom smislu najveći? Teško da je bio veći od npr robne kuće Ri. Ali mislim da je bio prvi tipa "Plodine", "Super Konzum", "Getro" i sl ... pa kao takav je sigurno bio veći od Brodokomercovih (super)Marketa.
Imam pitanje za starije; nekako mi u glavi stoji da je to BK skladište, današnji C&C u Kontuševoj u to vrijeme bio jedini "shopping centar" u Rijeci, tj. bio je najveći dućan u gradu.
Pazi ovo!Razmišljalo se koncem godine kamo će se za godišnji odmor u 7. ili 8. mjesecu naredne godine. Pa tako ni Švabe ne planiraju. Ali zato je 3.maj u to vrijme bio predvodnik u mnogočemu. Živio 3.maj tog doba!
Citat: milić - 29.09.2016., 17:38:16 Ali zato je 3.maj u to vrijme bio predvodnik u mnogočemu. Živio 3.maj tog doba!Zanimljivo da je negdje cca u to doba moj tata utekao iz 3.maja Koliko se sjećam priče, gotovo pa doslovce, zatražio je radnu knjižicu pod nekim izgovorom i otišao u INA-u ...
INA je bolje plaće dijelila, zato je tvoj tata otišao iz 3. maja, ne zbog nekog napredovanja, učenja i sl.