Google me podsjetio da sam točno na današnji dan, 18.09.2004 u sebi otkrio interes za fortifikacijom ....
Bili smo u šetnji Grobnikom, čitaj vožnji isprekidanoj šetnjom, pa smo došli do Grada Grobnika, a nakon toga do kapelice iznad Rečine na strani prema Pulcu ... i dok smo se tamo motali, primjetio sam bunker/e na drugoj strani. Nekako sam pogodio put do Velog vrha i prvi put izbliza vidio "fortifikacijsku prošlost Rijeke".
Nisam mogao naći ulaz u osmatrački bunker, a ni u onaj drugi pa sam se pitao da li je ulaz negdje drugdje ili su ga zabetonirali da ljudi ne bi mogli ulaziti.
Ako se dobro sjećam, postavio sam pitanje na hr.rec.rijeka i javilo se nekoliko ljudi koji su čak bili u tim bunkerima. No uputstva i nisu bila najbolja, pa kada sam za 3 mjeseca (konačno) došao ponovo na lokaciju potrajalo je dok nisam našao ulaz (otišao sam sve do lokacije topničke baterije)
Onda mi je trebalo još tri mjeseca da se organiziram za ulazak, nisam uspio pronaći nikoga zainteresiranog pa sam otišao sam