Vidim kako se nitko dosad nije oglasio o ovdije najavljenom obilasku objekta Monte Lesco dana 10.03.2012. u 17:00, uoči našeg druženja u Flumenu (u 19:00).
Pa neka od mene ostane zabilježeno kako je obilazak obavljen vrlo uspješno, kako je ekipa bila neočekivano brojna, opremljena rasvjetnim tijelima kao nikad do sada, izuzmemo li sveprisutnog Zokxyja koji je za ovu prigodu svoju professional BIG aku-lampu zaboravio ponijeti.
U ranijim smo se podzemnim ekspedicijama najviše oslanjali upravo na nju!
Ja sam osobno impresioniran solidnim stanjem i očuvanošću bunkera, više nego izvrsnom završnom obradom zidnih stijenki i nadsvođa uskih prolaza koji u najvećem dijelu izgledaju kao da nikad nisu ni korišteni za funkciju kojoj su bili namijenjeni.
Kao da nikad nije izvršena tzv. "primopredaja", kao da nije prošao "tehnički pregled" objekta.
Šteta što je pokušaj urušavanja umanjio veliku vrijednost objekta kojeg bi se zasigurno čak i u ovakvom stanju moglo turistički uspješno iskoristiti nudeći dobro organizirane posjete odabranoj grupi pasioniranih ljubitelja takvih sadržaja!
Fotografije koje sam snimio ne mogu pokazati ništa novo, sve su već odlično prezentirali moji prethodnici.