Autor Tema: Promjena mreže  (Posjeta: 14774 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
Odg: Promjena mreže
« Odgovori #15 u: 26.07.2016., 14:35:42 »
Neznam što je sigurnije, korištenje aplikacije koju je odobrila domaća agencija za mrežnu djelatnost u suradnji sa Carnet-om

Nemam ja problem sa Hakomovov aplikacijom, nego s Javom, koja svako toliko ima neki sigurnosni problem, zašto da si dodajem još jedan potencijalni problem, odnosno softver za updejtanje .. koji mi osim za ovo niti ne treba?  :k050

ispunjavanjem početnog obrazca i pokretanjem aplikacije suglasan si za prikupljanje istih od strane Hakoma, oo..a to uzme sam i nemaš nikakav uvid u to što su uzeli, Hakom ti barem na kraju testa ispiše što su sve prikupili o tvom računalu

Mogu li pokrenuti Hakom aplikaciju bez da dam tu suglasnost? Ako ne mogu, e baš mi je neka razlika. Što se tiče ispisa na kraju, kako mogu znati da je to zbilja sve? I opet završavamo na (ne)povjerenju.

Tko jamči da oo..a i njima slične ne trguju tim podatcima, koje su uzgred sakupili besplatno, a na njima masno zarađuju?

Masno ? Jasno mi je da par lipa puta milijuni i deseci milijuna ,... daju nezanemariv iznos, ali na meni ne zarađuju masno  :pusiti

Da skratimo priču. Hakomova aplikacija, kao referentna aplikacija/sustav za mjerenje je odlična stvar.  :palacgore 

No ako se nije došlo do faze slanja prigovora ništa bolja od ostalih speedtest stranica.

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #16 u: 27.07.2016., 20:17:57 »
Raskrinkat ćemo to, samo pomalo. :thankyou

Miliću, trebalo ti je wifi usb stick za kupiti, to je to.

Poslano sa mog HTC One max koristeći Tapatalk

Maloprije došao s kupanja, a ono nema žice po podu. A nema ni sinka, već je zbrisao. Probam ovo, probam ono i sve radi. Bravo za sinka :bravo
Vidim neka škatula na radnom stolu. Ajme ja to nemren zapamtit što piše. Pa sam slikao.
Valjda je to to!
Nekad, jako rijetko, sam jako zadovoljan sa sinkom. :p015
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
  • Datum registracije: Svi 2013
  • What do you see in the dark, when the demons come?
    • Magnum's place
« Odgovori #17 u: 27.07.2016., 21:11:42 »
A dobro, to ti je za "mrežu preko struje".
Ubodeš u utičnicu na mjestu blizu routera i drugi na mjestu blizu kompjutera i onda ti žice u zidu glume mrežni kabel.

A i to je jefan od načina kako dovući internet tamo gdje ga nema ;)
Kvaliteta mrežne veze ovisi o urežaju, vrsti i kvaliteti utičnice, kvaliteti instalacije u zidu itd.
Neki produžni kablovi i utičnice loše djeluju na kvalitetu signala. Eto.

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline fusher

• Hero Member
  • Datum registracije: Stu 2012
« Odgovori #18 u: 31.07.2016., 07:56:48 »
ča vi delate da van trebaju te kozmičke brzini?  :297

a siromah na 4 neznan ča bin sobun....i to bez žic, optiki, paric...samo pijatić na kuće

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #19 u: 31.07.2016., 09:26:11 »
A to ti je kao i pitanje šta će ljudima u osobnom autu mašina preko 100 konja ;)

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Offline elvis

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Vel 2012
« Odgovori #20 u: 31.07.2016., 11:49:20 »

Tako veliki Download mi nije neophodan ali Upload mi dobro dođe jer dosta toga stavljam u "oblak", pa lako što potraje ,nego ubije skidanje ...
« Zadnja izmjena: 31.07.2016., 14:26:09 od elvis »

Offline milić

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Datum registracije: Tra 2012
« Odgovori #21 u: 31.07.2016., 12:48:01 »

a siromah na 4 neznan ča bin sobun....i to bez žic, optiki, paric...samo pijatić na kuće
Ma niš. Da vidiš ka brzina je sad, sram me ni pokazat (da ne mislite dobra, lošija je nego prikazana, valjda se gubi po žicama iz 1967.g  :m055 ). Ali MRZIM ŽICE.
Aha, malo san temu pogubil. Dakle procijenio sam da ću za manje novčića dobiti više. Nadam se ! :p015
Prošeći se z manun okolo Trsata.

Offline Magnum

• Administrator
  • Sr. Member
    • Magnum's place
« Odgovori #22 u: 31.07.2016., 19:12:18 »
A to je i bitno Miliću.

Što se tiče brzine, da, bitno mi je zbog rada na forumu, održavanja kompjutera preko interneta, backupova, cloud servisa što Elvis kaže i tako to. Bitni su mi i upload i download.

Nego, Europska komisija je izdala svoju aplikaciju za mjerenje brzine interneta pa tko želi mjeriti na višoj instanci neka proba, "netBravo" http://www.netbravo.eu/  :)

« Zadnja izmjena: 31.07.2016., 19:25:00 od magnum.cro »