Kako napisah na FB, koliko puta sam tu bio....
Tu smo vozili hranu iz vojarne u Delnicama svaki dan (pomoćnik službujućeg je išao s vozačem i kamionom s manjerkama), na V2 su moji dečki držali stražu pa sam ih obilazio i mijenjao....
Medvjed je domaća životinja, više puta mi je stražu rastjeravao
No, sjetih se priče (zato sam i počeo pisati) da je u doba tranzicije bilo toliko toga unutra da bi eksplozija do Delnica došla. Halabuka se bila digla na TV, kao i uvijek.... Mislilo se na V1 vjerojatno...
Uz to, uz ono avionsko raketiranje sve je dobro i prošlo, kako god okreneš. Kako mi je bliža rodbina u tom trenutku bila tamo, uključujući i mog starog (no, i moj bivši zapovjednik je bio tamo, ali to onda nisam znao...) naslušao sam se svega... Većinu toga sam već i zaboravio.
Sjećam se da smo kao klinci uvijek spominjali ta famozna skladišta obavijena velom tajne i da mi je bilo zakon prvi puta ući unutra nakon napuštanja bivših vlasnika ;-) Da bih eto, ispunio dječačke snove i shvatio da nemam što za vidjeti. Kao i u većini skladišta. To su ipak samo skladišta. Ono u njima je ionako u sanducima
(Ovo se odnosi i na silne objekte po brdima u kojima sam bio... Očekivanja velika, a ono tuneli, kućice i gomila žice
)
Koliko puta smo prošli uz tu ogradu i bacali pogled unutra (kao da ćemo nešto važno vidjeti, hahaha).. Ali to je tako, što veća zaštita to više potiče znatiželju
Eto, kao i Draga, završilo neslavnio i sada kad civili sve to raščerupaju, onda će se netko zapitati da li je možda bilo pametnije to nekome prodati dok su objekti još dobri....
Šta li sam sad sve napisao.. Bio sam ometan, ali poanta je tu