29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.
kad su bosanci, vukovarci, posavci, krajišnici itd bežalipridu na granicu, polome granicu, neće dat dokumenti nanke otisak prsta, beže od policije i vlasti te zemlje, razbijaju smještaj ako ih arivaju spejat do nekega , se usvinje, seru kamo arivaju, tuču se, alahekbare za saki kurac da mi se čini da nanke drugo govorit neznaju
Članak 5.Prelazak državne granice dozvoljen je samo na graničnom prijelazu s valjanom putnom ispravom i u vrijeme koje je za to određeno.Prelazak državne granice izvan graničnog prijelaza dozvoljen je samo na temelju međudržavnog sporazuma i u slučaju više sile.Članak 55.Novčanom kaznom u iznosu od 800,00 do 8.000,00 kuna kaznit će se:1) tko se ne pridržava naredbi granične policije ili odbije dati obavještenja važne za prelaženje državne granice ili se ne pridržava uputstva granične policije 2) tko prijeđe ili pokuša prijeći državnu granicu izvan graničnog prijelaza ili izvan vremena određenoga za prijelaz državne granice ili bez valjane putne isprave 4) tko ne poštuje zabranu ulaska u zemlju12) tko pokuša izbjeći graničnu kontrolu
Kao prvo, naslov teme je promašen, jer ovo nisu izbjeglice (ima i njih nešto) nego ekonomski emigranti. Ako si izbjeglica, znači da bježiš od ratnih razaranja i sretan si bilo koje zemlje se dočepaš, samo da je glava na sigurnom, ali neeee.. gospoda bi u Njemačku, Švedsku...
Rekao sam za 50-100 godina? Evo, u Švedskoj već za 30.
Imaš li i za ove obitelji sa malom djecom neko razumno objašnjenje? Ili ćemo ipak ostat pri mojem terminu: horda divljaka.
Hoćemo li malo o kršenju zakona?
:a075Za cijenim se vaše komentare na ovu temu, koja je ušla u naše živote, a bit će sigurno i duže tu, no najprihvatljivija i najobjektivnija su mi razmišljanja i komentari od Lleona:d035
Citat: fusher - 18.09.2015., 14:15:43kad su bosanci, vukovarci, posavci, krajišnici itd bežalipridu na granicu, polome granicu, neće dat dokumenti nanke otisak prsta, beže od policije i vlasti te zemlje, razbijaju smještaj ako ih arivaju spejat do nekega , se usvinje, seru kamo arivaju, tuču se, alahekbare za saki kurac da mi se čini da nanke drugo govorit neznajuMješaš kruške i jabuke. Ovi naši su bježali svojima. Ovi današnji bježe u zemlje u kojima se dobro živi, barem materijalno ako već ne i duhovno, što može bolje elaborirati z355ko Naravno da ne žele dati dokumente i ostalo kada ih to vezuje na državu u kojoj ih registriraju a oni ne žele biti tu nego Njemačkoj, Norveškoj,. .. Kažeš razbijaju namještaj, da stvarno čudno ponašanje kada te zatvore i ne puste da ideš dalje. Seru kamo arivaju kažeš, pa primi ispriku u njihovo ime što se nisu sjetili vući sa sobom prijenosne zahode, te što nisu ugovorili da ih po putu čeka ovlaštena služba za održavanje istih A posebna isprika, što ne znaju jezik svake države koju trebaju proći na putu do cilja.
Kažeš razbijaju namještaj, da stvarno čudno ponašanje kada te zatvore i ne puste da ideš dalje.
no najprihvatljivija i najobjektivnija su mi razmišljanja i komentari od Lleona
Ne vidim neku veliku razliku da izumremo ali cijelo vrijeme budemo "većina" ili da možda izumremo a možda se spasimo kao manjina.
Tko je imao (ne)priliku sa njima raditi...Pazi, ne samo raditi, nego i živjeti, nego i sjediti za istim stolom...To su divljaci.
govoriš ne oteju dat dokumenti aš ih to veže..pa ti stvarno misliš da to poludivo (nisu diveji od mane sreća) bi se pridržavalo reguli da ih popišu?? Pa ti si zmućen koliko i zeko z onemi urotami
Mnogi zagrebački beskućnici bi bili vrlo zadovoljni sa smještajem u hotelu Porin (ili nekom sličnom objektu) i ne bi svoju "zahvalnost"
Ako ih je policija zadržala, vjerujem da je imala dobar razlog za to (intencija je da "izbjeglice" čim brže prođu kroz Hrvatsku) a pretpostavljam da je razlog zatvorena slovenska granica i sigurnosna procjena da ih je bolje držat pod kontrolom na jednom mjestu nego ih pustit da se razmile prema Sloveniji.