29.02.2024. Oporavak Foruma na novoj adresi....
0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
niš me nisu navadili nego samo potvrdili ispravnost onega kunfina z 1920
jedino ako nazad pridu komunisti pa jin nacjonalitiraju kući i stani. mane paše ovo z frankon.
hvala lepa, ja bin rad nazad svojeh 25,000m2 nacjonaliziranega terena al va prvobitnen stanje
Još u ono vrijeme mraka plovimo s kolegom mimo Pećina, a on veli "Do 1945. ovo je se bilo naše..."A ja ću kao, "A onda komunisti...?"A on će "Ne, karte..."
to me je podsjetilo na jednu nedovoljno poznatu činjenicu:ne možeš posjedovati zemljune možeš je ponjeti sa sobomne možeš je prodatine možeš je uništitipa kako možeš reći da si vlasnik neke zemlje
Citat: fusher - 21.07.2015., 23:30:23hvala lepa, ja bin rad nazad svojeh 25,000m2 nacjonaliziranega terena al va prvobitnen stanjeNaravno da je uvijek bolje imat nego nemat, ali lako imovina nestane.BTW zbog čega bi htio u prvobitnom stanju, ča je sad tamo?I kako je nacionalizirano? Obitelj od moje none je imela puno tereni pul Drenove ali nisu imeli soldi. Pa kada su prišli pitat državu za pomoć, rekli su im nema problema, prepišite zemlju države i dobit ćete pomoć. I tako je bilo. Po mene puno pošteneje nego ovako kada npr istu pomoć/subvenciju od općine dobije i onaj ki dela na stvarnom minimalcu i onisti ki je smao fiktivono a vozi auto od 250.000kn+ i ima imovine ko u priči.
Citat: lappino - 22.07.2015., 11:16:46Još u ono vrijeme mraka plovimo s kolegom mimo Pećina, a on veli "Do 1945. ovo je se bilo naše..."A ja ću kao, "A onda komunisti...?"A on će "Ne, karte..." to me je podsjetilo na jednu nedovoljno poznatu činjenicu:ne možeš posjedovati zemljune možeš je ponjeti sa sobomne možeš je prodatine možeš je uništitipa kako možeš reći da si vlasnik neke zemljeali možeš :posjedovati papir na kojem piše da posjeduješ zemljuposjedovati papir na kojem piše da posjediješ zemlju i možeš ga nositi sa sobommožeš taj papir i prodatimožeš ga i uništiti, no isto to možeš učiniti i sa bilo kojim uvjerenjem ili vjerovanjem
papir koji ti dokazuje da si vlasnik možeš recimo zapaliti i otići će u dim ili pepeo. [...]Zašto, pa zato jer je posjedovanje zemlje zapravo trust , a ne vlasništvo.Kad si uknjižio neku parcelu , ti si je dao državi na upravljanje, a država ju je dala tebi na korištenje.